Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

»ΑυτΟ μας αξιζει, αυτο εχουμε

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 26/4

Γενική είναι η εκτίμηση ότι μπαίνουμε στην κρισιμότερη φάση της προσπάθειας για την υπέρβαση της κρίσης. Και άσχετα με την άποψη που έχει ο καθένας για την έκβαση του εγχειρήματος ή για τους βασικά υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, το βέβαιο είναι ότι δεν αρκεί η προσπάθεια των κυβερνώντων για να ξεπεράσουμε τα ...αδιέξοδά μας, πρέπει να συμβάλουμε όλοι για να είναι αίσια η κατάληξη. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως η άποψη ότι κάθε λαός έχει τελικά αυτό που του αξίζει είναι διαχρονικά δικαιωμένη.
Μάθαμε οι Ελληνες να ζούμε με ψευδαισθήσεις. Και υπεύθυνοι γι' αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικοί, αλλά όχι μόνο αυτοί. Υπεύθυνοι είμαστε κι εμείς στα ΜΜΕ που κατά κανόνα στεκόμαστε στην επιφάνεια και αποφεύγουμε ν' αγγίξουμε την ουσία. Κι επειδή ο χώρος της πολιτικής έχει κουράσει, ας πάμε σ' έναν άλλον, δημοφιλέστερο χώρο. Στον χώρο του αθλητισμού.
Για όσους δεν εθελοτυφλούν, είναι προφανέστατο ότι κι εκεί τα πάντα καταρρέουν. Και καταρρέουν σε όλα τα επίπεδα. Και στο αγωνιστικό και στο ηθικό. Αλλά κανένας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ενδιαφέρεται.
Θεσμικά όργανα αυτοακυρώνονται και γελοιοποιούνται, η μπόχα του παρασκηνίου έχει καταντήσει αποπνικτική και κανένας δεν επιχειρεί σοβαρά να τη διαλύσει, ιστορικά σωματεία έχουν βυθιστεί σε οικονομικά αδιέξοδα, σύλλογοι με εκατομμύρια οπαδούς, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, αδυνατούν να λειτουργήσουν τα ερασιτεχνικά τους τμήματα που ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=62977037

Δεν υπάρχουν σχόλια: