Τρίτη 26 Απριλίου 2011

»Νεα Δημοκρτατια: Επιστροφη στον... ψυχρο πολεμο

«E» 26/4

Την επιστροφή στην περίοδο της καχυποψίας και των αμοιβαίων επιφυλάξεων μεταξύ των κ. Σαμαρά και Καραμανλή σηματοδότησε η τοποθέτηση του κ. Γ. Μιχελάκη για την απογραφή και τον κ. Γ. Αλογοσκούφη.
Μετά τα χαμόγελα στην πρόσφατη συνάντησή τους οι σχέσεις Σαμαρά - Καραμανλή φαίνεται να επιστρέφουν σε περίοδο εκατέρωθεν... καχυποψίας
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεν ήθελε τίποτα να διαταράξει το ήπιο εσωκομματικό κλίμα, εν όψει της παρουσίασης, στις 9 Μαΐου, του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του κόμματός του, καλείται από σήμερα κιόλας να διαχειριστεί ακόμη μία εσωτερική ένταση, η οποία αφορά τις σχέσεις του ίδιου με τον προκάτοχό του.
Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έχει προγράψει ήδη τον «τσάρο» των κυβερνήσεων Καραμανλή, καθώς στη Λ. Συγγρού θεωρούν πως κανείς «δεν θα κλάψει» για τον κ. Αλογοσκούφη, αλλά η απόρριψη μιας επιλογής που αποτέλεσε «πυλώνα» των κυβερνήσεων της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 θίγει ευθέως πλέον τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.
Το γεγονός αυτό πιστοποιήθηκε ήδη από τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ που αποτελούν ταυτόχρονα και τακτικούς συνομιλητές του κ. Καραμανλή, οι οποίοι? θύμιζαν ότι η απογραφή υπήρχε και στο πρόγραμμα της ΝΔ το 2004, αλλά και υποστηρίχτηκε δυναμικά από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό.
ΕντολήΟ κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, έχει δώσει εντολή σε όλα τα στελέχη του να μη δώσουν -τουλάχιστον μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα- συνέχεια στο όλο ζήτημα ή εν πάση περιπτώσει εάν ερωτηθούν, να επικεντρώσουν τα «βέλη» τους στον κ. Αλογοσκούφη και όχι στον κ. Καραμανλή.
Οπως είχε αποκαλύψει προ ενός μηνός το «Εθνος», η στρατηγική του προέδρου της ΝΔ είναι να πάρει αποστάσεις από την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε την πενταετία Καραμανλή (ακριβώς γι' αυτό δεν έκανε καμία κίνηση προσέγγισης με τον κ. Αλογοσκούφη, ούτε αξιοποίησε σε κομματική θέση τον κ. Γ. Παπαθανασίου), με τρόπο, όμως, που να μη θίγει τον κ. Καραμανλή.
Η δύσκολη αυτή εξίσωση δεν φαίνεται να «βγαίνει», καθώς τα αρνητικά σχόλια βουλευτών -που ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού- για την τοποθέτηση Μιχελάκη δείχνουν ότι ο κ. Καραμανλής μπορεί να σιωπά, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανεχτεί απόπειρες ακύρωσης δικών του πολιτικών επιλογών, ασχέτως εάν αυτές έχουν ήδη καταδικαστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα του 2009.
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣτην τελική ευθεία για το «Ζάππειο 2»
Το μήνυμα που απηύθυνε την ημέρα του Πάσχα ο πρόεδρος της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62977033

Δεν υπάρχουν σχόλια: