Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

»Οι «καρχαριες» της χρεοκοπιας χτυπησαν παλι μεσω Λονδινου

Σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο Πάσχα διακίνησε με ηλεκτρονικό μήνυμα τρέιντερ μεγάλης επενδυτικής εταιρείας με γραφεία στο Λονδίνο.
«E» 21/4ΑΡΘΡΟ
PHOTO GALLERY
Καρχαρίες της... διεθνούς κερδοσκοπίας επιτέθηκαν χθες στην Ελλάδα με e-mail από το Λονδίνο, προαναγγέλλοντας αναδιάρθρωση του χρέους το Πάσχα. Ενα ηλεκτρονικό μήνυμα στελέχους επενδυτικής τράπεζας προκάλεσε... ταραχή στην Αθήνα και έφερε τον πανικό στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού οι πωλήσεις μετοχών εκτοξεύτηκαν στα ύψη και οι τιμές τους κατέγραψαν βουτιά.

Το υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε στη νέα κερδοσκοπική επίθεση και σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ζήτησε επειγόντως από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με τη χθεσινή κίνηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των ελληνικών ομολόγων.

Κορυφαία μάλιστα πηγή του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε πως από το υπουργείο διερευνούν και σήμερα ή αύριο θα γνωρίζουν την απάντηση της έρευνας της επενδυτικής τράπεζας για τις ενέργειες του συγκεκριμένου στελέχους της.
Επίσης ποιες νομικές ενέργειες μπορεί να κάνει άμεσα η κυβέρνηση για την υπόθεση.
Στο σενάριο της καταστροφολογίας αναφέρεται ως χρόνος εκδήλωσης επικείμενων εξελίξεων η αργία του Πάσχα. Ο συντάκτης του e-mail που έβαλε? φωτιά στην εγχώρια αγορά είναι ο Πολ Μος, τρέιντερ μεγάλης επενδυτικής τράπεζας με γραφεία στο Λονδίνο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ενήργησε εν αγνοία της τράπεζας στην οποία εργάζεται. Στο συγκεκριμένο e-mail έγραψε τις πληροφορίες που δήθεν κατείχε ο ίδιος, αλλά κι αυτές που συζητούνται στο Σίτι του Λονδίνου.
Ο αποδέκτης των «κρίσιμων» πληροφοριών ήταν ο Χαράλαμπος Σαρρής, η ακριβής ιδιότητα του ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=62953007

Δεν υπάρχουν σχόλια: