Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

»Αν ολοι ημασταν σοβαροτεροι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 27/4

Αν τα δελτία των 8 αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν επιτέλους αυτό το επαναλαμβανόμενο καθημερινά δημοσιογραφικό μοιρολόι και αντ' αυτού επέλεγαν να επισημαίνουν πιεστικά το έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος του τόπου όσοι φοροδιαφεύγουν.
Αν η κυβέρνηση συνειδητοποιούσε ότι... δεν αρκεί ν' απειλεί κάθε τόσο τους φοροφυγάδες, αλλά μετά από 18 μήνες διακυβέρνησης θα έπρεπε να είχε καταφέρει κάτι ουσιαστικότερο από την παραγωγή φορολογικών νομοσχεδίων τα οποία ελάχιστα αποδίδουν.
Αν η αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβανόταν ότι δίπλα στις τόσες μεγαλοστομίες της και στις «μαγικές» συνταγές της καλό θα ήταν να προσθέσει και μερικά λόγια για τη διαχρονική κατάρα της λεηλασίας αυτού του τόπου από τους ίδιους τους πολίτες του.
Αν η Παπαρήγα και ο Τσίπρας δεν διακατέχονταν από την ψευδαίσθηση πως ζουν σε μια χώρα όπου για όλα φταίνε οι οικονομικά ισχυροί, το μεγάλο κεφάλαιο και οι ξένοι που υποβλέπουν τον όποιο πλούτο μας κι έβρισκαν και δυο λόγια καταδίκης για τους 6 στους 10 Eλληνες που συνειδητά φοροαποφεύγουν ή φοροδιαφεύγουν.
Και αν όλοι όσοι αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να πείσουν ότι κακώς χρωστάμε και ότι οι Ευρωπαίοι και γενικά η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να μας ανακηρύξει σε προστατευόμενο είδος χρηματοδοτώντας την κάλυψη των αναγκών μας, σκέφτονταν έστω και φευγαλέα πως είναι μάλλον γελοίο να διατείνεται μια χώρα ότι την κλέβουν όταν στη χώρα αυτή αποτελεί θεσμό η λεηλασία των πόρων της από τους ίδιους τους πολίτες της.
Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί. Αλλωστε, αν ήταν κάτι να γίνει, θα είχε ήδη γίνει. Η φοροδιαφυγή είναι ένα κοινωνικό καρκίνωμα που ποτέ και κανένας δεν επιχείρησε να το αποκόψει και φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι. Ας μην ξεχνάμε ότι η Βουλή αποτελείται βασικά από δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς, που ως γνωστό εκπροσωπούν επαγγελματικές ομάδες με...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=3382118986583770755

Δεν υπάρχουν σχόλια: