Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

»Ξεπερασαν τους 310 οι νεκροι από τις σφοδρες καταιγΙδες στις ΗΠΑ

enet.gr,

Ξεπέρασαν τους 310 οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες στις ΗΠΑ
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται αύριο
Βαρύς ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Τουλάχιστον 315 άνθρωποι έχασαν τη.. ζωή τους, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές στις περιοχές που έπληξαν οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες. Νέο κύμα σφοδρών καταιγίδων αναμένεται το Σάββατο, σύμφωνα με την αμερικάνικη μετεωρολογική υπηρεσία.
Οι ανεμοστρόβιλοι και οι πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι πρωτοφανείς καταιγίδες που σαρώνουν εδώ και αρκετές ημέρες τις ΗΠΑ άφησαν πίσω τους ερήμωση και καταστροφή.
Μόνο στην Πολιτεία της Αλαμπάμα τουλάχιστον 204 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να έχουν καταστραφεί από τη σφοδρή κακοκαιρία.
"Οι ανθρώπινες απώλειες είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στην Αλαμπάμα, όπως και το μέγεθος της καταστροφής", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο και δεσμεύτηκε ότι η απαραίτητη ομοσπονδιακή βοήθεια θα δοθεί άμεσα στις Πολιτείες που επλήγησαν από τις χειρότερες καταιγίδες που γνωρίζουν οι ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες.
Ίσως πρόκειται για την...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=271278

Δεν υπάρχουν σχόλια: