Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

»H αρρωστια του ΠΑΟΚ

του Κώστα Γιαννακίδη http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5863


Δοκιμάζω την αντοχή μου ακούγοντας ένα αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Το μικρόφωνο έχει παραδοθεί σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Συζητούν για τα επεισόδια στον ημιτελικό του κυπέλλου. Διατηρούν τα προσχήματα εκφράζοντας τη δυσφορία τους για την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Ομως αυτό που πραγματικά τους... σοκάρει δεν είναι η εικόνα ενός αλήτη με κουκούλα και καπνογόνο που τρέχει στο χορτάρι. Είναι η επίθεση «από ΠΑΟΚτσή σε ΠΑΟΚτσή». Το να σημαδεύεις με καπνογόνο τον αντιπαλό τερματοφύλακα αποτελεί καταδικαστέα πράξη μόνο και μόνο επειδή είναι πιθανό να βλάψει τον ΠΑΟΚ. Αλλωστε θα έχετε παρατηρήσει πως όταν στα γήπεδα οι οπαδοί εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των αντιπάλων, ο εκφωνητής του γηπέδου τους προειδοποιεί ότι έτσι μπορεί να τιμωρηθεί η ομάδα τους. Η πιθανότητα τραυματισμού ενός αθλητή των αντιπάλων δεν αποτελεί παράγοντα ανάσχεσης της βίας, μάλλον αποτελεί κίνητρο και προτροπή.
Τα παλικάρια, λοιπόν, πίσω από το μικρόφωνο καταδικάζουν τη βία που απειλεί την έδρα της ομάδας και συμπεραίνουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τιμωρηθεί με περισσότερες από μία, άντε δύο αγωνιστικές. Ομως αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμα, είναι ότι ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε σε κάτι χειρότερο. Να παίζει τα επόμενα χρόνια με τεράστιες τρύπες στις εξέδρες της Τούμπας. Το βράδυ της Τετάρτης, φεύγοντας από την Τούμπα, είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα υποβληθώ εκ νέου στο ίδιο μαρτύριο. Αυτό, φυσικά, είναι αδιάφορο για τον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι χιλιάδες άλλοι έδωσαν την ίδια υπόσχεση προς τον εαυτό τους. Και ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Ο Ζαγοράκης θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. Αν παραμείνει και τώρα θα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5863

Δεν υπάρχουν σχόλια: