Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

»Μια ειναι η λυση για αναπτυξη

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 21/3

Ενα από τα στραβά των πολιτικών μας είναι πως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ποιος είναι ο ρόλος τους. Τα καταφέρνουν μια χαρά στον εντοπισμό και την περιγραφή των προβλημάτων, αλλά αποδεικνύονται άτολμοι ή ανίκανοι στην καταπολέμησή τους. Κατά κανόνα, εκείνο που φταίει είναι το πολιτικό κόστος. Ή η εμμονή σε... ιδεολογικές συνταγές, που... όμως δεν συμπορεύονται με την πραγματικότητα. Η περίοδος που διερχόμαστε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αποτελούν την καλύτερη δυνατή απόδειξη. Οτι δεν είχαμε, ούτε και έχουμε, άλλη λύση δανειοδότησης πλην εκείνης του μηχανισμού στήριξης, το ξέρουν όλοι στη Βουλή. Κι όμως οι αντιπολιτευόμενοι την επικρίνουν, επιδιώκοντας να είναι αρεστοί στην κοινή γνώμη και οι κυβερνώντες διστάζουν να εφαρμόσουν με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα τα μέτρα που οι ίδιοι παίρνουν και τα οποία δεν είναι φυσικά ευχάριστα.
Ανάλογης σοβαρότητας παράδειγμα είναι το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Εδώ η υποκρισία ξεχειλίζει. Κοντά πενήντα χρόνια σ' αυτή τη δουλειά δεν συνάντησα κόμμα ή πολιτικό που να πολέμησε με συνέπεια και συνέχεια την αυθαίρετη δόμηση και την καταπάτηση δημόσιων εκτάσεων. Κι όσο για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, που παλεύουν, λέει, για να προστατεύσουν τον δημόσιο πλούτο, αποδεδειγμένα μας δουλεύουν. Καθαρά προσωπική τους περιουσία τις θεωρούν.
Διατείνονται όλοι, και πρώτος και καλύτερος ο Σαμαράς, ότι για να βγούμε από το λούκι χρειαζόμαστε «ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη». Αλλά η ανάπτυξη θέλει επενδύσεις και κεφάλαια και...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=58820985



Δεν υπάρχουν σχόλια: