Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

»Συνεχιζονται οι προσπαθειες στη ΦουκουσΙμα - Τραγικος ο απολογισμος του τσουναμι

enet.gr, 08:21

Ξεπέρασαν τους 8.400 οι νεκροί - Περισσότεροι από 12.000 οι αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι προσπάθειες στη Φουκουσίμα - Τραγικός ο απολογισμός του τσουνάμι
Εντοπίστηκε ραδιενέργεια σε τρόφιμα και νερό
Ανησυχία εξακολουθεί να εμπνέει η νέα αύξηση της θερμοκρασίας στον αντιδραστήρα 3, του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, ενώ ..σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, το προσωπικό που εργάζεται στο σημείο αναγκάστηκε να απομακρυνθεί όταν άρχισε να βγαίνει καπνός από τον αντιδραστήρα. Νωρίτερα αναφορές έκαναν λόγο για μικρή πρόοδο στις προσπάθειες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο πυρηνικό εργοστάσιο, με τους μηχανικούς να έχουν πετύχει τη σύνδεση των καλωδίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στους αντιδραστήρες 5 και 6, με εκτιμήσεις για ενδεχόμενη λειτουργία μέσα στην ημέρα της αίθουσας ελέγχου του αντιδραστήρα 2. Ωστόσο την ίδια στιγμή ο αριθμός των θυμάτων από το τσουνάμι και τον σεισμό αυξάνεται δραματικά. Σε 8.450 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, ενώ 12.931 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι ιαπωνικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα μόνο στην επαρχία Μιγιάγκι θα φτάσουν τις 15.000.
Το πρωί αυξήθηκε και πάλι η πίεση στον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα, που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Οι υπεύθυνοι του πυρηνικού σταθμού εξετάζαν το ενδεχόμενο να αφήσουν να διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα νέα ποσότητα ραδιενεργού νέφους, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση και να αποφευχθεί η πιθανότητα έκρηξης.
Σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, δήλωσε ότι η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο αν και με αργούς ρυθμούς βελτιώνεται.
Σε μερική λειτουργία αναμένεται να τεθεί η αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 2. "Είναι πιθανό κάποια συστήματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν σήμερα, όπως για παράδειγμα το σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, που έχει φίλτρα άνθρακα, τα οποία περιορίζουν το ραδιενεργό ιώδιο στην αίθουσα ελέγχου. Αυτό θα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=261052

Δεν υπάρχουν σχόλια: