Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

»Οχι καλπες

«E» 9/3

Οχι στις εκλογές και αγώνα μέχρι τέλους στην Ευρώπη και στο εσωτερικό, είπε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός έβαλε τις κάλπες στο περιθώριο, καθώς όσοι «επενδύουν» στην Ελλάδα θέτουν την πολιτική σταθερότητα ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της στήριξής τους.
«Δεν είναι στις επιλογές μας», είπε στον Αντ. Σαμαρά, όταν ο πρόεδρος της... ΝΔ τον ρώτησε μέχρι πού είναι αποφασισμένος να φτάσει. Αποδέκτες της πρωθυπουργικής αποστροφής, όμως, δεν ήταν τόσο τα κόμματα και η εσωτερική κοινή γνώμη. Αποδέκτης ήταν το σύστημα αποφάσεων της ΕΕ και των μεγάλων επενδυτών.
«Θέλουν να ξέρουν ότι έχουν με ποιον να συνεννοηθούν και αυτό τους το προσφέραμε», σημειώνουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.
Στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε σεβασμό στις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων και ανάληψη ευθύνης από όλους. «Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε ότι η μόνη λύση είναι η λύση-πακέτο. Οτιδήποτε άλλο δεν αποτελεί λύση. Κι εγώ σε αυτήν τη βάση θα δώσω τη μάχη», ξεκαθάρισε ο Γ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε έτσι ότι θα μείνει για να εγγυηθεί ο ίδιος την όποια συμφωνία υπάρξει με τους δανειστές και με τις κοινωνικές δυνάμεις της χώρας.
Σύμφωνα με τους επιτελείς του, συνάντησε θετικό κλίμα από τους Γ. Καρατζαφέρη, Φ. Κουβέλη και Ντ. Μπακογιάννη ενώ Αλ. Παπαρήγα και Αλ. Τσίπρα ήταν αρνητικοί, επιμένοντας στις γνωστές τους θέσεις. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τις ελληνικές θέσεις στους κόλπους του ΕΛΚ, το οποίο απλώς μίλησε για θετικές πρωτοβουλίες και επιτυχημένες κινήσεις στην τελευταία συνεδρίασή του.
Ο Γ. Παπανδρέου απευθύνθηκε και στους αρχηγούς της Αριστεράς, ζητώντας τους να ελέγξουν το «κίνημα» της ανομίας. «Το κάνουμε για να βοηθήσουμε στις διαπραγματεύσεις», αντέταξε ο Αλ. Τσίπρας σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, σκεπτικό που απέρριψε ο πρωθυπουργός.
Δήλωση τριών σημείων από τον Γ. ΠαπανδρέουΣτήριξη όλων στην εθνική προσπάθεια
Ο Γ. Παπανδρέου έκλεισε τον κύκλο των συναντήσεών του με ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=56766950

Δεν υπάρχουν σχόλια: