Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

»Και καλογριες εβγαλαν καταθεσεις στο εξωτερικο!

Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Π. Νικολούδης, αποκάλυψε ότι ακόμα και μοναχές υπέκυψαν στον πειρασμό να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό
«E» 23/3

Το μοναστήρι να 'ν' καλά! Την αποκάλυψη-βόμβα ότι ακόμη και καλόγριες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό έκανε χθες ο πρόεδρος της Αρχής για το ...ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε λόγο για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες, που μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, προσθέτοντας με αρκετή δόση πικρίας: «Ολοι μαζί τα... φύγαμε».
Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», την ίδια ώρα που στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ξεκινούσε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των κομμάτων.
«Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση ''όλοι μαζί τα φάγαμε''. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι ''όλοι μαζί τα φύγαμε''.
Ως πολίτης αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι' αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.
Επιπλέον ο πρόεδρος της Αρχής, απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων για τους ελέγχους που...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=58956986

Δεν υπάρχουν σχόλια: