Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

»Δημοσιογραφια και πολιτικη

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 1/3

Κατανοώ απόλυτα την αγωνία του Γ. Μιχελάκη για εντυπωσιακές καθημερινά δηλώσεις, αλλά μια και είναι στο ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως άλλο πράγμα είναι ο εντυπωσιασμός και άλλο η πολιτική σαχλαμάρα. Και δυστυχώς η τάση προς τη δεύτερη είναι προφανέστατη.
Δεν ξέρω με ποιο τρόπο αξιολογούσε ο ίδιος ως... δημοσιογράφος την ύλη του τηλεοπτικού δελτίου που επέβλεπε και της εφημερίδας που διεύθυνε, αλλά σε κάθε σοβαρό μέσο ενημέρωσης η αξιολόγηση γίνεται μόνο με το ενδιαφέρον και τη σοβαρότητα της είδησης. Κάθε άλλη μέθοδος, και ιδιαίτερα αυτή της χρονικής κατανομής με βάση την εκλογική δύναμη, είναι επιεικώς μπακαλίστικη.
Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να ισχύσουν τέτοιες λογικές σε περιόδους όπως αυτή που διερχόμαστε, όπου τα προβλήματα της οικονομίας και οι παρενέργειες των μέτρων μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και μοιραία το κύριο βάρος της ενημέρωσης πέφτει στην πλευρά της κυβέρνησης. Αλλωστε, όσο προβληματική κι αν είναι η λειτουργία της τηλεόρασης, δεν έχει φτάσει ακόμη στην κατάντια να μην αντιλαμβάνεται ότι περισσότερο ενδιαφέρει τον τηλεθεατή η ανάλυση των φορολογικών ή άλλων μέτρων από τις όποιες δηλώσεις της αντιπολίτευσης ή ότι δεν μπορεί να υπάρξει χρονική αναλογία μεταξύ τους.
Βέβαια υπάρχει και το παράπονο για μειωμένη παρουσία του Α. Σαμαρά στα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=55794951

Δεν υπάρχουν σχόλια: