Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

»Δεν εΙμαστε σοβαροΙ

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 3/3

Λέμε ότι το μεγάλο πρόβλημά μας είναι το έλλειμμα. Λέμε ότι ακόμη μεγαλύτερο είναι το χρέος. Οπως επίσης λέμε ότι το μνημόνιο μας οδηγεί στην καταστροφή. Κι εκείνο που δυστυχώς δεν λέμε είναι πως το μεγάλο, το αξεπέραστο πρόβλημά μας είναι ότι δεν είμαστε σοβαρός λαός και πως αν κάποια στιγμή χρεοκοπήσουμε, αυτός θα είναι ο βασικότερος λόγος.
Οταν η τρόικα ανακοίνωσε, ως μη όφειλε, την... απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τη δημόσια περιουσία για να μειώσει το χρέος, ξεσηκώθηκαν οι πάντες, πλην ΛΑΟΣ, και την κατήγγειλαν. Οταν προχθές διέρρευσε η πληροφορία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε νομιμοποίηση των καταπατημένων ακινήτων έναντι κάποιου τιμήματος, ουδείς αντέδρασε. Στην Ελλάδα του 2011 θεωρείται αντεθνική πράξη να πουλήσεις περιουσιακό στοιχείο για να μειώσεις το χρέος σου, αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό να δικαιώνονται αδιαμαρτύρητα καταπατητές δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.
Χθες δημοσιεύτηκε για πολλοστή φορά ότι η ετήσια συνολική φοροδιαφυγή φτάνει τα 30 δισ. και ότι μόνο από ΦΠΑ χάνονται 8 μέχρι 10 τον χρόνο. Παρά ταύτα, στη χώρα εξακολουθεί να πλανάται το ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=55998983

Δεν υπάρχουν σχόλια: