Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

»Οι εκπτωσεις φορου και τα δικαιολογητικα τους

enet.gr, 07:51
του Γιώργου Καράμπελα


Οι εκπτώσεις φόρου και τα δικαιολογητικά τους
Για να αποκτήσετε το όφελος από τις δαπάνες που “κερδίζουν” έκπτωση στη δήλωση εισοδήματος θα πρέπει να έχετε μαζέψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Δείτε αναλυτικά στο αφιέρωμα του enet.gr που ακολουθεί, τι θα σας ζητήσει η εφορία, για κάθε είδος δαπάνης που φέρνει έκπτωση φόρου καθώς και τι όφελος θα αποκομίσετε κατά περίπτωση.
Οι δαπάνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτές που αφαιρούνται από το... εισόδημα του φορολούμενου και η έκπτωση τους εξαρτάται από τον συντελεστή με τον οποίο φορολογείται και σε αυτές που αφαιρούνται από το φόρο. Η διαφορά είναι ότι για τις πρώτες τα μεγάλα εισοδήματα (που φορολογούνται με υψηλούς συντελεστές) ωφελούνται περισσότερο ενώ για τις δεύτερες η έκπτωση στον φόρο είναι ίδια και σταθερή για όλους.
Υπενθυμίζεται πως τα παρακάτω δικαιολογητικά είναι αυτά που ζητάει το υπουργείο στις επίσημες οδηγίες του και θα πρέπει να τα συμπεριλάβετε στη φορολογική σας δήλωση εάν την καταθέσετε στην εφορία. Αντίστοιχα σε περίπτωση που την υποβάλετε ηλεκτρονικά να τα έχετε βάλει στην άκρη για να τα παρουσιάσετε στην ΔΟΥ όταν σας ζητηθούν. Προσοχή γιατί σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.home&id=257628

Δεν υπάρχουν σχόλια: