Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

»Η πολυκατοικια στηριζει Μαξιμου

Ελευθεροτυπία,


ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ * ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ
Η πολυκατοικία είπε «ναι» στη συνολική λύση
Πεδίο συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και τριών κομμάτων της... αντιπολίτευσης (Ν.Δ., ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία) διαμορφώθηκε κατά τις χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πέντε του έδωσαν το χέρι και τρεις τη στήριξη Ο Αντώνης Σαμαράς, στη θέση του οποίου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία η κυβέρνηση, συμφώνησε επί της ουσίας στο διεκδικητικό πλαίσιο (συνολική λύση για το ελληνικό δημόσιο χρέος), με το οποίο θα προσέλθει Γιώργος Παπανδρέου στις επικείμενες συνόδους κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο Γ. Καρατζαφέρης και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η στάση αυτή των τριών κομμάτων, που συναποτελούν τον ευρύτερο συντηρητικό χώρο, ενισχύει εξ αντικειμένου τη θέση του πρωθυπουργού, ο οποίος επιδίωκε αυτό το αποτέλεσμα όταν καλούσε τους πολιτικούς αρχηγούς στο μέγαρο Μαξίμου.
Αντίθετα, ο πρωθυπουργός δεν βρήκε κανένα πεδίο συνεννόησης με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ -άλλωστε δεν το περίμενε. Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας κινούνται σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος από την κυβερνητική πολιτική και το κατέστησαν σαφές στις δηλώσεις τους. Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, εμφανίστηκε ενοχλημένος, ειδικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι -σε μια τόσο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=257656

Δεν υπάρχουν σχόλια: