Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

»22% ΑνεργΙα βουλιΑζει τα ταμεΙα

Ελευθεροτυπία,

ΓΙΑ 22% ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΑ 3,5 ΔΙΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΝΕΡΓΙΑ
Εφιαλτική πρόβλεψη Ρομπόλη για 1.200.000 ανέργους φέτος
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ η αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας. Μάλιστα τα χειρότερα έπονται, όπως προέβλεψε ενώπιον της... κοινοβουλευτικής επιτροπής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Ο Σ. Ρομπόλης ενημέρωσε χθες τους βουλευτές ότι, βάσει των εκτιμήσεων, η ανεργία θα ανέλθει στα τέλη του τρέχοντος έτους στο 22% και ο αριθμός των ανέργων θα αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια, ενώ η όποια αναθεώρηση θα γίνει προς τα πάνω.
Ο ίδιος δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς, όπως διευκρίνισε, για να πέσει η ανεργία στα επίπεδα του 2008 (7,8%), θα πρέπει να περιμένουμε ώς το 2022-2023.
Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες, καθώς, εκτός των άλλων δεινών, πλήττονται τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν απώλεια εσόδων ετησίως 3,5 δισ. ευρώ από τη μη καταβολή εισφορών. Το ποσόν αυτό σαφώς αναφέρεται στο ποσοστό ανεργίας που από την Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε καταγραφεί στο τέλος του 2010 στο 14,2%
Και λουκέτα για τις εισφορές
Στο πλαίσιο αυτό ο αν. υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι καταρτίζεται λίστα με μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες και απείλησε με λουκέτο τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους.
«Το πολιτικό σύστημα δίνει τις ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=262129

Δεν υπάρχουν σχόλια: