Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

»To μελλον ηρθε. Και εχει πολυ αιμα

Λευτέρης Παπαδόπουλος http://www.aixmi.gr/index.php/to-mellon-irthe-kai-exei-poli-aima/


Μιλώντας με τον Παύλο Τσίμα στο Μega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την «τιμή του πολιτικού κόσμου», τη διαφάνεια και άλλα τινά, πρότεινε να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, τα «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών, από τη μέρα που μπήκαν στην πολιτική, ίσαμε σήμερα. Συμφωνώ απολύτως. Γιατί έτσι, θα γίνει μια αρχή: θα δούμε, ποιοι εθνοπατέρες, που κάποτε ήταν απένταροι ή ψιλομπατίρηδες, έχουν τώρα περιουσίες. Και θα ...ψάξουμε –αν μπορούμε να ψάξουμε- με ποιο τρόπο «τα κονόμησαν».
Τα ίδια είπε στη Βουλή, λίγα 24ωρα αργότερα και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προχωρήσει σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα.
Μακάρι. Αλλά, ως έλληνας πολίτης, δηλαδή άγρια φορολογούμενος και συγχρόνως απελπιστικά δύσπιστος, φοβάμαι ότι όλες αυτές τις κουβέντες θα τις πάρει ο αέρας. Κάτι θα βρεθεί για να «μπλοκαριστεί» το σύστημα και οι βουλευτές, υπουργοί κλπ, νυν και πρώην, θα ξαναμπούν στο απυρόβλητο.
Είθε να πέσω έξω. Είθε ο Παπανδρέου, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων κομμάτων, να κάνει κάτι, που δεν θέλησαν ή δεν τόλμησαν να πράξουν οι προκάτοχοί του. Να δώσει σάρκα και οστά στον νόμο για την προστασία, όντως, της τιμής του πολιτικού κόσμου, που ψήφισε ο παππούς του. Για να γίνουμε, επιτέλους, σ’ αυτή τη χώρα, «όλοι ίσοι». Ή έστω, περίπου ίσοι. Και όχι να ισχύει επ’ άπειρον, αυτό το εφιαλτικό, «όλοι είμαστε απέναντι στο νόμο ίσοι, αλλά μερικοί, πιο ίσοι».
Και θέλω εδώ να θυμίσω, όχι μόνο στους πολίτες, αλλά κυρίως στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, όσα είπε ο μέγας Χάρολντ Πίντερ, όταν η Σουηδική Ακαδημία του απένειμε το βραβείο Νόμπελ: «Η πλειονότητα των πολιτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, ενδιαφέρονται όχι για την αλήθεια, αλλά για την ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/to-mellon-irthe-kai-exei-poli-aima/

Δεν υπάρχουν σχόλια: