Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

»Αναταραξεις για το «πωλητηριο»

«E» 16/2


Κύμα αναταράξεων προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η εξαγγελθείσα πώληση δημόσιας περιουσίας. Η τρικυμία, μετά τη συνέντευξη της τρόικας, πήρε διαστάσεις και χθες με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα απαγορευθεί διά νόμου η πώληση δημόσιας γης
Υπό το βάρος των αντιδράσεων υπουργών, βουλευτών, αντιπολίτευσης και κοινής γνώμης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να απαγορευτεί διά νόμου η πώληση δημόσιας περιουσίας. Ουσιαστικά κινήθηκε από το ...ένα άκρο στο άλλο, προκειμένου να διορθώσει τα λάθη που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, με αφετηρία τη συνέντευξη Τύπου της τρόικας την περασμένη Παρασκευή. Ουσιαστικά, για ακόμη μία φορά, προτίμησε να σηκώσει ο ίδιος το βάρος, παρά να το επιμερίσει στους υπουργούς του.
Οι οποίοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να κρατήσουν το θέμα στη δημοσιότητα, παρά τις συνεχείς παραινέσεις από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου να ρίξουν τους τόνους.
Σε κάθε περίπτωση, με τον νόμο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, ο οποίος θα αποκτήσει και συνταγματική κατοχύρωση, θα απαγορευτεί ρητά -και με μοναδική εξαίρεση να αποφασίσει διαφορετικά η Βουλή- η πώληση δημόσιας περιουσίας.
Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας για τη διά βίου μάθηση. «Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της», τόνισε, «επενδύει, αξιοποιεί, αλλά παράλληλα προστατεύει την περιουσία της, που δεν ανήκει σε κανέναν άλλον, παρά μόνο στους ίδιους τους πολίτες. Στις γενιές που έφυγαν και στις γενιές που έρχονται».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η πρωτοβουλία του αποτελεί έμπρακτη απάντηση «σε κάθε καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο, στο εσωτερικό και το εξωτερικό». «Οτι η δημόσια γη δεν πωλείται, ούτε μεταβιβάζεται, ούτε ανταλλάσσεται, όπως μπορεί να έγινε με το ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=55088950

Δεν υπάρχουν σχόλια: