Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

»Εξεγερσεις στον αραβικο κοσμο

enet.gr, 07:14


Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται ο αραβικός κόσμος σε Αφρική και Μέση Ανατολή με την αρχή να έχει γίνει στην Τυνησία όπου και κατέρρευσε η κυβέρνηση του Μπεν Άλι και στη συνέχεια στην Αίγυπτο με την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις στην Αλγερία, στην Υεμένη, στο Ιράν, στο Μπαχρέιν και σύμφωνα με ...πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν και στη Λιβύη. Το enet.gr παρακολουθεί, από την αρχή, τις εξελίξεις.
Όλες οι ώρες είναι ώρες Ελλάδας:
Οι τελευταίες εξελίξεις στον αραβικό κόσμο
►7:20: Λιβύη - Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλείται το BBC τουλάχιστον 2 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Μπενγκάζι της Λιβύης έπειτα και από τη σύλληψη ενός αντικαθεστωτικού δικηγόρου. Αν και ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, ενώ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές χρησιμοποίησαν και κανόνια νερού.
►7:00: Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους, μετά το θάνατο δύο διαδηλωτών σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Μπαχρέιν και κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμέντ Φίλιπο Κρόουλι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: