Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

»«Βροχη» οι αιτησεις για εξωσεις

Από την αρχή του 2011 έχουν κινηθεί διαδικασίες για 4.000 εξώσεις. Ακόμη και χαμηλά μισθώματα της τάξης των 300-400 ευρώ τον μήνα αποτελούν βραχνά για χιλιάδες οικογένειες λόγω της μείωσης των εισοδημάτων και της αύξησης της ανεργίας
«E» 26/2

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι... εξώσεις εντός του 2011, καθώς όλο και περισσότεροι ενοικιαστές, ελέω κρίσης, δεν πληρώνουν το νοίκι και οι ιδιοκτήτες καταφεύγουν στα δικαστήρια. Τα στοιχεία από τις εφορίες δείχνουν πως στις πρώτες 40 ημέρες του έτους έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για περισσότερες από 4.000 εξώσεις.

Ο αριθμός αυτός είναι εντυπωσιακός, αν ληφθεί υπόψη πως καθ' όλη τη διάρκεια του 2010 πραγματοποιήθηκαν περίπου 8.500 εξώσεις.

Για έξαρση των εξώσεων μιλά στο «Εθνος» ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, και προσθέτει ότι μαζεύονται οφειλές που φθάνουν και τις 3.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να χάνουν την υπομονή τους. Είναι ενδεικτικό πως δικηγόροι οι οποίοι ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις διαπιστώνουν πως η πελατεία τους έχει αυξηθεί κατά 50%, καθώς όλο και πιο πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν νομική βοήθεια για να εισπράξουν τα νοίκια τους.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις εξωδικαστικών συμβιβασμών. Δηλαδή, ορισμένοι ιδιοκτήτες προσπαθούν να έλθουν σε συμφωνία λαμβάνοντας μέρος του ποσού για να μην μπλέξουν με χρονοβόρες διαδικασίες.
Κι αυτό καθώς πρέπει πρώτα να αποταθούν στις εφορίες για να λάβουν βεβαίωση για το ύψος του ενοικίου που εισπράττουν και στη συνέχεια να προσφύγουν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία.
Οπως προκύπτει, ακόμη και χαμηλά μισθώματα της τάξης των 300-400 ευρώ τον μήνα αποτελούν βραχνά για χιλιάδες οικογένειας λόγω της μείωσης των εισοδημάτων και της αύξησης της ανεργίας. Ετσι βάζουν «φέσι» στους ιδιοκτήτες για διαστήματα που μπορεί να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν ακόμη και τους 10 μήνες.
Το φαινόμενο των εξώσεων ήταν αρχικά επικεντρωμένο στις...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55606978

Δεν υπάρχουν σχόλια: