Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

»ΔιεθνεΙς κυρωσεις στη λιβυκη κυβερνηση

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διεθνείς κυρώσεις στη λιβυκή κυβέρνηση Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην κυβέρνηση της Λιβύης την Παρασκευή, ανακοινώνοντας πως θεωρεί ότι η νομιμοποίηση του Μουάμαρ Καντάφι να κυβερνά τη χώρα «έπεσε στο μηδέν» . Σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προβλέπει επιβολή οικονομικών και ...ταξιδιωτικών κυρώσεων καθώς κι εμπάργκο όπλων.

Αντιδρώντας στην αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσαν οι λιβυκές αρχές ενάντια στους πολίτες που εξεγέρθηκαν κατά της κυβέρνησης του Καντάφι -ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 41 χρόνια-, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα με το οποίο 'παγώνουν' χρηματικοί πόροι του Καντάφι, των μελών της οικογένειάς του και κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, της λιβυκής κεντρικής τράπεζας και κεφαλαίων που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία της χώρας.
«Αυτές οι κυρώσεις έχουν ως στόχο την κυβέρνηση (του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ) Καντάφι ενώ προστατεύουν εκείνους τους πόρους που ανήκουν στο λαό της Λιβύης», ανέφερε ανακοινωθέν του Ομπάμα.
«Η κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι παραβίασε τις διεθνείς νόρμες και κάθε αξιοπρέπεια και πρέπει να της αποδοθούν ευθύνες», προστίθεται στο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/02/2011_380293

Δεν υπάρχουν σχόλια: