Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Καινοτομίες
«E» 9/2

Συνεχίζει τις καινοτομίες στις κυβερνητικές συνεδριάσεις ο Γ. Παπανδρέου. Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου θα παρέμβουν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης με αντικείμενο τον βιοκλιματικό και οικολογικό ...σχεδιασμό.
Κυνηγώντας... τα 11 δισ.!

Ακόμη δεν έχουμε πάρει ανάσα εν όψει της καταβολής της 4ης δόσης του δανείου και η τρόικα άρχισε το... πρέσινγκ στο οικονομικό επιτελείο για το πώς θα υλοποιήσει τον στόχο του προγράμματος σταθεροποίησης για τη διετία 2012-2014. Μια διετία που η χώρα θα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από τα 17 δισ. στα 6 δισ.! Πολλά τα λεφτά και μάλλον εύλογη η απορία της τρόικας. Και εμείς, όμως, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε πώς θα εξοικονομηθούν αυτά τα 11 δισ.!
Κωδικός... Q!Αυτό που μάθαμε, πάντως, είναι ο... κωδικός που χρησιμοποιεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου -και το οικονομικό επιτελείο εν γένει- για την κάθε δόση που προβλέπει το μνημόνιο: είναι το Q και ένα νούμερο. Προέρχεται από τη λέξη «quarter» που σημαίνει «τριμηνία» και τον αριθμό της κάθε δόσης. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει βέβαιη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το Q4, την τέταρτη δόση δηλαδή. Για το Q5, το Q6 κ.ο.κ. δεν τολμήσαμε να ρωτήσουμε, φοβούμενοι τα μέτρα που μπορεί να μας πέσουν στο κεφάλι!
Προς αποφυγήν... παρεξηγήσεωνΚινήσεις για να απορροφηθούν κραδασμοί από τις διοικητικές αλλαγές στον χειρισμό των ναυτιλιακών υποθέσεων φαίνεται να εξετάζονται από τα αρμόδια υπουργεία. Ετσι φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η διατήρηση των κλάδων και η τοποθέτηση ως κλαδαρχών ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού στις διευθύνσεις που έχουν περάσει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων. Επίσης, για να μη «βομβαρδίζονται» τα λιμεναρχεία με εγκυκλίους από άλλα υπουργεία σε θέματα κοινής αρμοδιότητας, προκρίνεται η ιδέα να στέλνονται οι εγκύκλιοι στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και από εκεί να εκδίδονται οι αναγκαίες εντολές. Για να δούμε...
Αθόρυβη -αλλά πολύτιμη- προσφοράΑθόρυβα και συστηματικά το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κάνει σημαντική δουλειά για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και για τη διάσωση των στοιχείων της ελληνικής παρουσίας στην Πόλη. Στο πλαίσιο αυτό παραλήφθηκε από το Σισμανόγλειο Μέγαρο, που φιλοξενεί όλες αυτές τις δραστηριότητες, η βιβλιοθήκη του Μελέτιου Σακκουλίδη, που αριθμεί 30.000 βιβλία στην ελληνική γλώσσα και στα «καραμανλήδικα». Τα βιβλία τυπώθηκαν στην Πόλη τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού αιώνα. Η ψηφιοποίηση των βιβλίων, που έχει ήδη αρχίσει ώστε να είναι προσιτά σε ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=53862999

Δεν υπάρχουν σχόλια: