Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

»Η κοροϊδια δεν αντεχεται

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 9/2

Η ευγένεια είναι καλό πράγμα. Και φυσικό είναι, όταν προσκαλείς κάποιον στο σπίτι σου, να του συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Οι προσκλήσεις, όμως, σε τηλεοπτικές εκπομπές δεν θα πρέπει να υπακούν στον κανόνα αυτό, μια και υποτίθεται ότι έχουν ως κύριο στόχο την ενημέρωση των τηλεθεατών. Υπό τις σημερινές συνθήκες, μάλιστα, θεωρώ πως οι ...δημοσιογράφοι οφείλουν ν’ αποδεικνύονται κάποιες φορές ακόμη και αγενείς, όταν οι καλεσμένοι τους αυτοδιορίζονται τιμητές για καταστάσεις για τις οποίες θα έπρεπε ν’ απολογούνται.

Πάρτε για παράδειγμα τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, τον Μίχαλο. Για όλα και για όλους έχει γνώμη. Και πρωτίστως για τις ευθύνες της κυβέρνησης και για το μνημόνιο και τα προβλήματα που προκαλεί. Για τις δικές του, όμως, προσωπικές ευθύνες και υποχρεώσεις κάνει το κορόιδο. Και έχει πολλές τέτοιες. Oπως, για παράδειγμα, να υποδεικνύει σ’ αυτούς που εκπροσωπεί να είναι συνεπείς στην απόδοση του ΦΠΑ. Ή να κάνουν ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις. Ή να μην κερδοσκοπούν σε βάρος του καταναλωτικού κοινού. Αν μη τι άλλο, με τον τρόπο αυτό θα έδειχνε ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου και όχι της συντεχνίας του και του κόμματός του.
Ή, αν δεν σας φτάνει ο Μίχαλος, διαλέξτε όποιον από τους συνδικαλιστές γιατρούς παρελαύνουν στα κανάλια και θρασύτατα παπαγαλίζουν το παραμύθι πως οι διεκδικήσεις τους έχουν να κάνουν με το καλό των ασφαλισμένων. Συγχωρήστε με, αλλά αδυνατώ να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=53863000

Δεν υπάρχουν σχόλια: