Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

»Aλλο Γαλλια, αλλο Ελλαδα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 2/2

Δεν ξέρω αν ήταν ζήλια ή μελαγχολία ή και τα δύο, αλλά σίγουρα δεν ήταν περηφάνια αυτό που ένιωσα διαβάζοντας χθες στο «Εθνος» το ρεπορτάζ για τη δίκη που αναμένει τον άλλοτε πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ. Και φυσικά το πρώτο που σκέφτηκα είναι πως είναι μακρύς ο δρόμος και θα χρειαστούν χρόνια για να φτάσουμε, αν ποτέ φτάσουμε, στο σημείο να δούμε και στον...
τόπο μας να διώκεται ένας πολιτικός για πράξεις και συμπεριφορές ανάλογες μ’ αυτές που θα οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον επί χρόνια πρώτο πολίτη της Γαλλίας.

Ηταν εν ενεργεία πρόεδρος όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της μισθοδοσίας από τον δήμο Παρισιού, την εποχή που ήταν δήμαρχός του, υπαλλήλων που δεν εργάζονταν για τον δήμο αλλά γι’ αυτόν και το κόμμα του.
Αλλά, αν και πρόεδρος, το σκάνδαλο δεν «πνίγηκε». Ούτε και διευθετήθηκε όταν ο εν ενεργεία δήμαρχος της πόλης ήρθε σε συμφωνία με το κόμμα του Σιράκ και αποζημιώθηκε με 2.200.000 ευρώ για τη ζημιά που είχε υποστεί ο δήμος. Μια ιδιωτική οργάνωση κατά της διαφθοράς επαναφέρει το θέμα, παρόλο μάλιστα που η υγεία του άλλοτε προέδρου δεν είναι η καλύτερη δυνατή.
Εχω άδικο, λοιπόν, που μελαγχολώ ή ζηλεύω ή και τα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=53114950

Δεν υπάρχουν σχόλια: