Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

»Μηπως να σκεφτουμε πριν σφαχτουμε;‏

Σία Κοσιώνη http://www.aixmi.gr/index.php/mipos-na-skeftoume-prin-sfaxtoume/


Έχω την αίσθηση ότι όσο κυλάνε τα χρόνια της κρίσης τόσο περισσότεροκουκουλωνόμαστε κάτω από τη βαριά κουβέρτα της ανειλικρίνειας και τηςυποκρισίας. Χωρίς να νιώθω καθόλου αφελής, σας εξομολογούμαι ότι περίμενα ήέστω ήλπιζα, ενάμιση χρόνο μετά το «μπαμ», να ήμασταν όλοι πιο ώριμοι. Έστωκαι τόσο δα.
Βρίσκω απολύτως αναμενόμενες όλες τις.... μορφές κοινωνικών αντιδράσεων –ακόμηκαι τις ακραίες- τις οποίες παρακολουθούμε εσχάτως να εκδηλώνονται σε μίασειρά από τομείς. Θα αποφύγω να πω «λογικές», γιατί ούτως ή άλλως η λογικήσε αυτή τη χώρα έχει χαθεί προ πολλού. Και αν δεν έχει χαθεί, σίγουρα έχειγίνει σαν ένα βολικό unisex, one size και all weather t-shirt (sorry για τοαγγλικό, αλλά εκτός των άλλων με έχει συνεπάρει και ο ευρωπαϊσμός μας). Τοφοράμε όποτε νά’ ναι, όπως νά’ ναι και καθαρίσαμε.
Έτσι γίνεται πάντα. Πρώτα τρως τη σφαλιάρα, μένεις για λίγο ακίνητοςπροσπαθώντας να συνειδητοποιήσεις από πού σού ’ρθε, και όταν ξεπεράσεις τοσοκ αντεπιτίθεσαι χωρίς να το καλοσκεφτείς. Αρχίζεις να σκέφτεσαι, αφού έχεις πια ξεσπάσει και αφού ίσως έχει κάποιος ματώσει. Εσύ, αυτός ή κανένας ξώφαλτσος.
Αυτή, λοιπόν, είναι η ώρα του απρόβλεπτου ξεσπάσματος. Είναι η ώρα τηςαντεπίθεσης σε αυτόν που μας έριξε τη σφαλιάρα. Σε ποιόν; Στους πολιτικούςπου μας έφεραν εδώ; Στο ΔΝΤ και την Ευρώπη που ήρθαν να μας δυναστεύσουν;Στο γείτονα που έκλεβε την εφορία; Στον πλούσιο που έχει τα λεφτά του στηνΕλβετία; Στο μετανάστη που μας έκλεψε τη δουλειά; Στο δημόσιο υπάλληλο πουτεμπελιάζει και ρουφάει επιδόματα; Και, ταυτόχρονα, στη γιαγιά που δεβρίσκει φαρμακείο για να αγοράσει τα χάπια της. Στο μεροκαματιάρη που δενέχει μετρό και λεωφορεία να πάει στη δουλειά του. Στον ασφαλισμένο του ΙΚΑπου ψάχνει στα χαμένα να βρει κανένα γιατρό.
Βρίσκω, επίσης, απολύτως αναμενόμενο τον πανικό της κυβέρνησης. Ποτέ καμιάελληνική κυβέρνηση δεν κλήθηκε να πάρει τέτοια μέτρα και να συγκρουστείτόσο σφοδρά με την κοινωνία. Ούτε αυτή θα το έκανε αν δεν υπήρχε κάπου πάνωδεξιά στο κάδρο, πίσω από το συννεφάκι, η ξανθιά τροφαντή νεραϊδούλα Μερκελνα κουνάει εκνευριστικά χαριτωμένα το μαγικό της ραβδί στο ρυθμό τηςδιόγκωσης του ελληνικού χρέους!
Απολύτως αναμενόμενη και η σύγχυση του...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/mipos-na-skeftoume-prin-sfaxtoume/

Δεν υπάρχουν σχόλια: