Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

»Το καλαμπουρι παρατραβηξε. Ας ενηλικιωθουμε…‏

Χρήστος Παναγιωτόπουλος http://www.aixmi.gr/index.php/to-kalampouri-paratravikse-as-enilikiothoume/


Δεν ξέρω αν υπάρχουν ανόητοι που υπολόγιζαν ότι θα περνούσαν χωρίς μεγάλες αντιδράσεις οι βίαιες ανατροπές, που επιβάλλει η τρόϊκα.Δεν ξέρω αν υπάρχουν αφελείς, που εκτιμούσαν ότι δεν θα τζογάρουν συνδικαλιστές και κόμματα πάνω στην αγανάκτηση του κόσμου.Δεν ξέρω αν υπάρχουν φευγάτοι, που πίστευαν ότι δεν θα ξεσηκωθούν οι επαγγελματικές ομάδες που... χάνουν προνόμια δεκαετιών.Δεν ξέρω, επίσης, αν υπάρχουν κοιμισμένοι, που ξύπνησαν αλαφιασμένοι από τον κρότο της συνύπαρξης της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς με τη λαϊκίστικη Δεξιά.
Ενα πράγμα ξέρω: η χώρα έχει, ουσιαστικά, χρεοκοπήσει, το επίπεδο ζωής που (νομίζαμε ότι) είχαμε κατακτήσει σαρώνεται και μαζί του όλα τα εργασιακά δικαιώματα, η ανεργία τσακίζει τους νέους και τους πενηντάρηδες, και το μεταπολιτευτικό πολιτικό οικοδόμημα χάνει τη νομιμοποίησή του, αγκαλιά με το συνδικαλιστικό σύστημα.
Το δυστύχημα είναι ότι ο σημερινός έλληνας τρομοκρατείται από παντού και δεν εκφράζεται από κανέναν. Τρομοκρατείται από τους συντηρητικούς, που του λένε ότι όλα τα χρόνια ζούσε με δανεικά και τώρα πρέπει να βγάλει το σκασμό. Τρομοκρατείται από τους αριστερούς, που μετρούν την «αριστεροσύνη» του με το ζύγι της επαναστατικής γυμναστικής. Τρομοκρατείται από τα ΜΜΕ, που τον βομβαρδίζουν με κακά νέα (πού να βρουν άραγε, τα καλά;), τρομοκρατείται από την βροντώδη σιωπή του πνευματικού κόσμου.
Και όλα αυτά την ώρα που νιώθει ότι δεν εκπροσωπείται. Ούτε από τη σημερινή Βουλή, που εξελέγη σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον, ούτε από τα υπάρχοντα κόμματα και τις ηγεσίες τους, ούτε από τους συνδικαλιστές, που ξιφουλκούν κάθε βράδι στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Έτσι, τρομοκρατημένος και πολιτικά ανέστιος «ψηφίζει» άκυρο, λευκό ή άλλο -μη υπάρχον- κόμμα στις δημοσκοπήσεις, αναζητεί τρόπο να αποδοκιμάσει τον Παπανδρέου που του έταζε λαγούς με πετραχήλια και τον...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/to-kalampouri-paratravikse-as-enilikiothoume/

Δεν υπάρχουν σχόλια: