Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

»ΠειρατεΙα στα ερτζιανα...

Tου Πασχου Μανδραβελη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τον Ιανουάριο του 2009, κάποιοι άγνωστοι κατέλαβαν τη Λυρική Σκηνή. Προφανώς δεν τους άρεσε το «αστικό» πρόγραμμά της και γι’ αυτό στις ανακοινώσεις τους έγραφαν ότι την «απελευθέρωσαν». Προχθές, κάποιοι άλλοι –στους οποίους μάλλον δεν άρεσε το πρόγραμμα του 9,84– «απελευθέρωσαν» τον δημοτικό ραδιοσταθμό. Μέχρις εδώ, όλα.. (για τα ελληνικά δεδομένα) είναι φυσιολογικά. Eτσι κι αλλιώς, το ΚΚΕ το κάνει με κάθε ευκαιρία. Μέλη του μπούκαραν στον ΣKAΪ, «απελευθέρωσαν» το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 και μάλλον θα υπάρξει συνέχεια.
Το περίεργο είναι ότι ανάμεσα στους «απελευθερωτές» του 9,84 ήταν και η άγνωστη (στον γράφοντα, τουλάχιστον) «Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ». Στον δικτυακό της τόπο αναφέρει ότι «η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων / Ανέργων στα ΜΜΕ είναι μια συλλογικότητα», αλλά δεν έχει ούτε ένα όνομα. Κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει ότι αυτοί που κατέλαβαν τον 9,84 είναι πραγματικά άνθρωποι των ΜΜΕ.
Αν πραγματικά είναι άνθρωποι των ΜΜΕ, τότε λογικά θα πρέπει να έχουν βήμα έκφρασης των απόψεών τους. Κι αν τα «κακά αφεντικά» δεν τους αφήνουν να γίνουν οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας ή του ραδιοτηλεοπτικού μέσου στο οποίο εργάζονται (όπως έγιναν επί δύο ώρες διά της κατάληψης στον 9,84), τότε υπάρχουν χιλιάδες Μέσα για να προβάλλουν τις όποιες απόψεις τους: blogs, διαδικτυακά ραδιόφωνα, ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ «Στο κόκκινο» κ. λπ. Πολλά από αυτά, μάλιστα, θα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_60_16/02/2011_432766

Δεν υπάρχουν σχόλια: