Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

»Συστασεις Ομπαμα για γενναια μετρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από την Α. Μέρκελ να δράσει καταλυτικά για να μειωθούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Σήμερα στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, που εκτιμάται ότι θα είναι ηπιότερη της ΕΕ
«E» 28/2

Την οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη συζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ εν μέσω ανησυχιών ότι θα... ανακύψουν νέα προβλήματα για τη διεθνή οικονομία.
Η συνομιλία έγινε το βράδυ του Σαββάτου και στη διάρκειά της συζητήθηκε εκτός της οικονομίας και το θέμα της Λιβύης. Ο Αμερικανός ηγέτης φέρεται να ζήτησε από την κ. Μέρκελ να δράσει καταλυτικά για να μειωθούν τα προβλήματα στις χώρες της Ευρωζώνης, (προβλήματα) που επηρεάζουν και την αμερικανική οικονομία.
Ο κ. Ομπάμα είχε τηλεφωνήσει και στο παρελθόν στη Γερμανίδα καγκελάριο για να την καλέσει να άρει τα εμπόδια για τη σωτηρία της Ελλάδας, δρώντας έτσι καταλυτικά για τον σχηματισμό του μηχανισμού ΔΝΤ-ΕΕ.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας συζήτησαν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι συζήτησαν ειδικά «την ανάγκη για αποτελεσματικά εργαλεία προκειμένου να προωθηθεί η οικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να επανέλθει στο θέμα της σταθερότητας στην Ευρωζώνη και τις επόμενες ημέρες και υπό το φως της προτροπής οικονομικών παραγόντων για υποτίμηση του δολαρίου ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι αμερικανικές εξαγωγές.
Στο μεταξύ, η έκθεση του ΔΝΤ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, πιστεύεται ότι θα είναι ηπιότερη και δεν θα χρησιμοποιείται παρόμοια γλώσσα με αυτή των Ευρωπαίων. Το Ταμείο θα λάβει πιο εποικοδομητική στάση, θα επισημαίνει την πρόοδο και καποιες καθυστερήσεις αλλά όχι με αρνητικό τροπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν θα ήθελε να αναφερθεί το θέμα των 50 δισ. που δημιούργησε την κρίση μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης. Η ΕΕ επέμενε σε αυστηρή διατύπωση και δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση θα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=55716964

Δεν υπάρχουν σχόλια: