Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

»Το «δουλεμα» με το ΔΝΤ καλα κρατει…‏

Παύλος Τσίμας http://www.aixmi.gr/index.php/to-doulema-me-to-dnt-kala-kratei/


Η αποκάλυψη έκανε πάταγο στην παράγκα: Ο Στρος Καν, μιλώντας σε έναντοκυμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης, του οποίου είναι ο ίδιοςπρωταγωνιστής, είπε πως ο «φίλος του ο Γιώργος» του τηλεφώνησε πριν από ταΧριστούγεννα του 2009 και του ζήτησε βοήθεια. Ώστε έτσι, λοιπόν! Την ώραπου σε εμάς το διέψευδε, ο πρωθυπουργός χτυπούσε την ...πόρτα του ΔΝΤ. Μας τοέκρυβε! Ήταν σχέδιο, συνωμοσία! Μερικά χθεσινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων,πραγματικά το γλέντησαν το θέμα…
Αλλά, επειδή πολλά ψέμματα και ακόμη περισσότερες μισές αλήθειες έχουνειπωθεί, ας βάλουμε τα πράγματα, ή μάλλον τις «αποκαλύψεις», σε μια σειρά.
Αποκάλυψη πρώτη: Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο ίδιο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης τον περασμένο Δεκέμβριο, αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο του 2009 (τότε που μας έλεγαν πως η ελληνική οικονομία είναι «θωρακισμένη» απέναντι στην κρίση) οι υπουργοί Οικονομικών των τριών μεγάλων χωρών του Ευρώ μαζίμε τον κ Γιουνκέρ, είχαν τρεις άτυπες, μυστικές συνεδριάσεις, στις οποίεςδιατυπώθηκε ο φόβος (ή η πρόβλεψη) ότι η Ελλάδα βαδίζει προς στάση πληρωμών-προς χρεοκοπία δηλαδή -και εξετάστηκαν σενάρια ευρωπαϊκής αντίδρασης στομοιραίο.
- «Το μόνο για το οποίο μετανιώνω», είπε η κ Λαγκάρντ, «είναι ότι φανήκαμεπολύ επιεικείς με την τότε ελληνική κυβέρνηση, η οποία επικαλέστηκε ότι θαέχει σε λίγο εκλογές και δεν την πιέσαμε να πάρει αμέσως τα μέτρα που μαςυποσχόταν ότι θα πάρει».
Αποκάλυψη δεύτερη: Ο έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης, αποκάλυψε, μιλώντας στην «Έρευνα» του Μega (22.12.2010), ότι τον Ιούλιο του 2009 (επί Καραμανλή, δηλαδή) το ΔΣ του ΔΝΤ συζήτησε για πρώτη φορά επισήμως, κρατώντας πρακτικά, το ενδεχόμενο να κληθεί να αναμιχθεί στην Ελλάδα. Και ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2009(πριν τις εκλογές) γινόταν μια προκαταρτκική, τεχνική προετοιμασία.
Αποκάλυψη τρίτη: Ο ανταποκριτής του Μega στην Ουάσικγτον αποκάλυψε πως στις αρχές Ιανουαρίου του 2010, όταν εδώ ο κ Παπακωνσταντίνου διέψευδε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, πηγή του ΔΝΤ τον ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι η ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/to-doulema-me-to-dnt-kala-kratei/

Δεν υπάρχουν σχόλια: