Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

»Αρχισε η επιχειρηση επαναπατρισμου

07:47 24/2 ΕΘΝΟΣ

Αναχώρησαν από την Ελευσίνα για την Λιβύη τα τρία αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του σχεδίου επαναπατρισμού των Ελλήνων.Αναχώρησαν από την Ελευσίνα για την Λιβύη τα τρία αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του σχεδίου επαναπατρισμού των Ελλήνων.
Τα δύο αεροπλάνα αναμένεται να προσγειωθούν μετά τις 11 το πρωί στην Τρίπολη και το τρίτο στην Σάμπχα της... Λιβύης.
Στα αεροσκάφη επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας
Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση και με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Οι άδειες υπερπτήσης και προσγείωσης δόθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ στρατιωτικών της Ελλάδας και της Λιβύης.
Τόσο η πτήση, όσο και η παραμονή των δύο C-130 στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, όσο και του τρίτου στην Σάμπχα είναι δύσκολη, καθώς η κατάσταση στην περιοχή παραμένει έκρυθμη.
Επίσης, τα ξημερώματα αναχώρησε από την Κρήτη η φρεγάτα Ψαρά, η οποία θα παραμείνει στα ανοιχτά της Λιβύης.
Παράλληλα, εν πλω προς την Ελλάδα βρίσκονται τέσσερα πλοία, τα δύο εκ των οποίων αναμένεται να φτάσουν στις 14.00 το μεσημέρι στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου έχει στηθεί επιχείρηση για την υποδοχή τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τα πλοία αυτά έχουν ναυλωθεί από την Κίνα για την μεταφορά Κινέζων, καθώς επίσης και υπηκόοων άλλων χωρών.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αλειφερόπουλος
Φεύγουν οι ξένοι κατά χιλιάδες
Παράλληλα, άλλες είκοσι δύο κυβερνήσεις καταβάλουν πυρετώδεις προσπάθειες για να στείλουν αεροπλάνα και πλοία ώστε να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από τη Λιβύη.
Μέχρι στιγμής, μόνον ένας μικρός αριθμός, από το 1,5 εκατομμύριο ξένους που βρίσκονται στη χώρα έχουν απομακρυνθεί. Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, συνωστισμός παρατηρείται και στο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55480951

Δεν υπάρχουν σχόλια: