Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

»Εντονος προβληματισμος μετα την ενημερωση του Γ. Παπακωνσταντινου

ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ βημα

Πολλά μποφόρ φύσηξαν χθες στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα του ΠαΣοΚ για την Οικονομία.
«Η κοινωνία περιμένει αποτελέσματα», «δεν έχουμε σχέδιο», «δεν πείθουμε», «έχουμε νομοθετήσει για αναγκαίες αλλαγές. Θα εφαρμοστούν;».
Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ βομβάρδισαν με ερωτήσεις τον άρτι αφιχθέντα από το Βερολίνο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε μια συνεδρίαση μαμούθ που διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 30 βουλευτές ως τις... 22.30.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, πάντως, ξεκαθάρισε ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Παραδέχτηκε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν περιμένει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «δεν μπορούμε όμως να μην τη ζητήσουμε», συμπλήρωσε.
Η αγωνία των βουλευτών ήταν έκδηλη και εκφράστηκε με έντονο τρόπο. «Διακρίνω έναν εκνευρισμό», παρατήρησε ο υπουργός για να εισπράξει πικρά σχόλια. «Δεν είμαστε εκνευρισμένοι. Ανησυχούμε!» του απάντησαν πολλοί βουλευτές. «Εδώ βλέπουμε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να συντονιστούν και εμείς πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι;», είπαν άλλοι
Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε προσπάθεια για να τους καθησυχάσει. Τους εξήγησε πως έχουν τα πράγματα και σύμφωνα με πολλούς βουλευτές τους είπε ότι το πρόγραμμα του μνημονίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο αλλά βγαίνει. Ότι δεν μπορεί κανένας να προβλέψει πως θα εξελιχθούν κάποιοι κρίσιμοι τομείς όπως πχ η ανάπτυξη. Και στην Ευρώπη πρόσθεσε υπάρχουν δυσκολίες. «Εμείς πάντως θέσαμε όλα τα θέματα στο τραπέζι», είπε.
Το ΚΤΕ μούδιασε όταν άκουσε αυτές τις Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=386229&dt=24/02/2011#ixzz1ErVW525C

Δεν υπάρχουν σχόλια: