Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

»«Ποιοι θα μας σωσουν;»

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου
«E» 23/2

Ενα από τα πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία των ραδιο-τηλεοπτικών πολιτικών εκπομπών είναι πρώην υπουργοί, άνθρωποι που έχουν ασκήσει επί χρόνια εξουσία, να... αναλύουν πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση και να διεκδικούν να είναι μέρος της λύσης!
Πολλές φορές μάλιστα τα λένε και πολύ ωραία... Ενοχλούνται δε πάντα όταν ερωτώνται γιατί αυτά που λένε τώρα δεν τα... έκαναν ως υπουργοί. Συνήθως κάνουν μια «γενικού τύπου» πολιτική κριτική στο παρελθόν, ενώ η δική τους ευθύνη «εξαερώνεται» μέσα στο «ευρύτερο πλαίσιο».
Τελικά, ουδείς ευθύνεται. Ή ευθύνονται «κάποιοι άλλοι». Ενώ οι ίδιοι πάντα «έλεγαν το σωστό», το οποίο όμως δεν είχε τελικά κανένα «πρακτικό αποτέλεσμα»...
Το ερώτημα «πώς μπορεί να μας σώσουν όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;» δεν έχει απαντηθεί προς το παρόν από κανέναν. Και κυρίως από τον λαό... Και αυτό είναι επικίνδυνο!
Παρατηρούμε με έκπληξη, υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, όχι μόνο χωρίς ντροπή, αλλά και με έπαρση, να μας κάνουν τηλεοπτικά μαθήματα σωτηρίας της χώρας! Και δεν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11822&subid=2&pubid=55462953

Δεν υπάρχουν σχόλια: