Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

»Παραληρημα Κανταφι, παρακινει σε εμφυλιο

enet.gr, 18:23

«Δεν χρησιμοποιήσαμε ακόμα βία» ισχυρίζεται
Σε κατάσταση εμφανούς σύγχυσης απευθύνθηκε στο λιβυκό λαό ο Μουαμάρ Καντάφι, που μέσω της κρατικής τηλεόρασης της χώρας ζήτησε από τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους και να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Δήλωσε πως δεν πρόκειται να... εγκαταλείψει τη χώρα και πως θα πεθάνει «σαν μάρτυρας», ενώ ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις δεν χρησιμοποίησαν ακόμα βία εναντίον των διαδηλωτών.
Η ομιλία του ήταν συγκεχυμένη και πολλές φορές ο Καντάφι μιλούσε για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, ενώ έκανε συχνές αναφορές στην ιστορία της Λιβύης.
«Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν θα αποσυρθεί από την εξουσία όπως έκαναν άλλοι πρόεδροι. Η επανάσταση είναι μια θυσία ζωής μέχρι το τέλος. Εμείς δημιουργήσαμε αυτή τη χώρα. Δεν μπορούμε ν’ αποδεχτούμε όσους πουλήθηκαν. Πρέπει όλες οι φυλές να ενωθούν, από τη δύση μέχρι το Φεϊζάν. Αγνοήσαμε τις ΗΠΑ και όλες τις πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο. Νικήσαμε ολόκληρο τον κόσμο. Θα μείνω στη Λιβύη σαν αρχηγός της επανάστασης. Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι συνώνυμο των ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=253944

Δεν υπάρχουν σχόλια: