Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

»Μορφες παλης και κυβερνητικη βια

kassimatis@kathimerini.gr

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τις προάλλες μια εγκύκλιο για την πρόληψη της βίας στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είναι πασίγνωστο ότι τα κρούσματα βίας μεταξύ μαθητών είναι πλέον στοιχείο της ρουτίνας στη σχολική ζωή. (Οχι ότι κάνουν τίποτε από μόνες τους παρόμοιες εγκύκλιοι, αλλά η διοίκηση νομίζει ότι κάτι κάνει όταν τις... εκδίδει και, γι’ αυτό, τις εκδίδει σχεδόν μηχανικά...)
Αν έμενε ώς εδώ, το γεγονός δεν θα ήταν τίποτε παραπάνω από μια θλιβερή υπόμνηση της γραφειοκρατικής ματαιότητας, αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ που, με την παρωχημένη ιδεολογία του, τις εμμονές του και τα φαντάσματά του, δίνει στο γεγονός τη διάσταση του παραλόγου. Ετσι, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εξέδωσε προχθές την παρακάτω ανακοίνωση: «Επικίνδυνη η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με πρόσχημα την αντιμετώπιση της βίας μεταξύ μαθητών. Την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που θέλει να μετατρέψει τους μαθητές σε σεκιουριτάδες μέσα στα σχολεία, οι μαθητές πρέπει να την κάνουν σερπαντίνες και κομφετί. Το υπουργείο με την εγκύκλιο του “για διασφάλιση συνθηκών γενικότερης λειτουργικότητας και ευνομίας μέσα στη σχολική κοινότητα” εννοεί την πειθάρχηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχοποιεί τις μορφές πάλης (sic) του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. [...] Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να συσπειρωθούν γύρω από τα μαθητικά συμβούλια, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, ενάντια στη βία που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους ίδιους, στο δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά αύριο, συνολικότερα στη ζωή τους».
Η βία στα σχολεία είναι λοιπόν «μορφή πάλης», με την οποία ο μαθητής προδιαγραφών της ΚΝΕ πρέπει να αντισταθεί στη βία της κυβέρνησης. Διασκεδάζεις, από τη μια, με την γελοιότητα της θέσης, από την άλλη όμως αναλογίζεσαι πόσο επικίνδυνη και εύθραυστη είναι η πορεία της χώρας προς την αναγκαία προσαρμογή της με τη λογική, όταν η νεολαία κοινοβουλευτικού κόμματος απευθύνει παρόμοιες εκκλήσεις στους μαθητές. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι μιλούμε για το ΚΚΕ: αρκεί να προσέξει κανείς τις φυσιογνωμίες, να διαβάσει τον «Ριζοσπάστη» και να χαζέψει λίγο τον 902, για να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στον κόσμο τούτο...
Ο Τσίπρας στο μέτωπο
Στο πλαίσιο περιοδείας του στον...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_18/02/2011_433051

Δεν υπάρχουν σχόλια: