Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

»Επαναστατικη γυμναστικη ανευ ουσιας

Γράφει ο Στρατής Λιαρέλλης
«E» 13/2

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλά μας. Ολα δείχνουν ότι οι εξελίξεις είναι προδιαγεγραμμένες και εύκολα ή δύσκολα, οικειοθελώς ή με το ζόρι, η Ελλάδα καλείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την υπογραφή του μνημονίου. Και όχι μόνο αυτό. Φαίνεται ότι η τρόικα ζητά και άλλα, ενώ η θορυβουμένη αναζήτηση λύσης για... της ευρωπαϊκή κρίση του δημοσίου χρέους θα μας «ράψει» νέο κοστούμι γερμανικής παραγωγής.
Οι πολιτικές δυνάμεις τοποθετούνται με σαφήνεια. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να φτάσει μέχρι το τέρμα. Η ΝΔ «παριστάνει» ότι αντιδρά, αλλά στην ουσία επιθυμεί να υλοποιήσει όλες τις πολιτικές το ΠΑΣΟΚ. Η Αριστερά δείχνει εγκλωβισμένη σε έναν ιδιότυπο πολιτικό λόγο προστασίας των εργαζομένων, αλλά με παραστάσεις και πρότυπα του παρελθόντος.
Οι πολίτες, από την άλλη πλευρά, δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Βεβαίως, οργίζονται και δικαίως για τον άδικο και ισοπεδωτικό χαρακτήρα πολλών παρεμβάσεων. Αγανακτούν και ουδείς μπορεί να φέρει αντιρρήσεις για το γεγονός ότι νοοτροπίες, αντιλήψεις, αλλά και πρόσωπα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση εμφανίζονται ως ιεροκήρυκες της σωτηρίας της πατρίδας.
Και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δείχνουν να επιθυμούν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11935&subid=2&pubid=54444958

Δεν υπάρχουν σχόλια: