Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

»Δεν αποχωρει ο Μουμπαρακ - Κορυφωνεται η οργη του κοσμου

enet.gr, 07:51

Διεθνής απογοήτευση και αντιδράσεις στο διάγγελμα Μουμπάρακ
Διέψευσε χθες ο Χόσνι Μουμπάρακ τις ελπίδες του Αιγυπτιακού λαού ότι θα αποχωρήσει από την εξουσία, έπειτα από 16 ημέρες πίεσης από τους χιλιάδες διαδηλωτές αλλά και τη διεθνή κοινότητα που επέμενε για ουσιαστική μεταβίβαση της εξουσίας. Νέες μεγάλες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για σήμερα στο Κάιρο, ενώ ο... στρατός αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις του. Ο Μπαράκ Ομπάμα αποδοκίμασε τη στάση του Μουμπάρακ.
Χθες, στο διάγγελμά του προς το έθνος και ενώ η φημολογία για αποχώρησή του είχε κορυφωθεί, ο Αιγύπτιος πρόεδρος απογοήτευσε τους πάντες καθώς αν και μεταβίβασε εξουσίες προς τον αντιπρόεδρο της χώρας Όμαρ Σουλεϊμάν, δήλωσε ότι θα παραμείνει στην εξουσία έως και το Σεπτέμβριο όπου και θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογές.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός του κόσμου μετατράπηκε σε οργή, με πολλούς διαδηλωτές, που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του και να πετούν παπούτσια στην γιγαντοοθόνη όπου εκείνη την ώρα μεταδιδόταν το διάγγελμα του Μουμπάρακ.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ απευθύνθηκε "σαν πατέρας προς τα παιδιά του", όπως χαρακτηριστικά είπε, στους ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=250183

Δεν υπάρχουν σχόλια: