Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

»Μα γιατι τρελαθηκαμε με την τροικα;

του Παναγιώτη Κακολύρη ellispoint

Δεν είπαν κάτι «συγκλονιστικό» οι άνθρωποι. Είπαν δημόσια αυτό που έχουν ήδη πει κατ ιδίαν. Είπαν αυτό που όλοι φοβόμασταν ότι θα έλεγαν και το κυριότερο δεν ανασκεύασαν. Επιμένουν ότι είναι μονόδρομος οι γενναίες αποκρατικοποιήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στην ανακοίνωση της τρόικας αναφέρεται ότι λυπούνται για την παρερμηνεία χωρίς όμως να διευκρινίζουν ποια είναι η σωστή ερμηνεία διότι... κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι απλώς δεν θέλουμε να ξέρουμε. Προτιμάμε να δίνουμε τη δική μας βολική –κατά περίπτωση εξήγηση στα γεγονότα.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Πρωθυπουργός μας είχε προϊδεάσει όταν έλεγε ότι η οικονομική μας εξάρτηση και το δημόσιο χρέος απειλούν την εθνική μας κυριαρχία. Δεν μπορούμε λοιπόν τώρα να προσποιούμαστε τους έκπληκτους.
Δεν μας άρεσε το ύφος τους. Μα κάπως έτσι ήταν πάντα το ύφος των «τροϊκανών». Απλώς τώρα μας είπαν αυτό που δεν θέλαμε με τίποτα να ακούσουμε.
Εξάλλου είναι απόλυτα λογικό ύφος. Εμείς τους ζητήσαμε λεφτά. Εκείνοι μας τα έδωσαν και ανέλαβαν να μας δείξουν τον «ίσιο» δρόμο. Όχι απαραίτητα να μας σύρουν σε αυτόν αλλά να μας εξηγήσουν ότι σε περίπτωση που στρίψουμε στη λάθος διασταύρωση εκείνοι δεν θα μας ακολουθήσουν. Θα είμαστε μόνοι μας και όπου φτάσουμε.
Η αλήθεια είναι πικρή γι αυτό και δεν μας αρέσει.
Δεν είμαι οικονομολόγος για να μπορέσω να επιχειρηματολογήσω επαρκώς σε ποιο βαθμό και με ποιους όρους είναι μονόδρομος οι αποκρατικοποιήσεις. Φαντάζομαι όμως ότι υπάρχει ένας μέσος δρόμος μεταξύ του ξεπουλάω τα πάντα και του προσπαθώ να διαιωνίσω την υφιστάμενη - αδιέξοδη κατάσταση. Αυτό όμως για το οποίο είμαι σίγουρος ακούγοντας από χθες τις διάφορες δηλώσεις είναι ότι μπήκαμε για τα καλά στο Τριώδιο και πολλοί άρχισαν τα καρναβάλια…
Παναγιώτης Κακολύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: