Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

»Γιατι δεν πηγα στην διαδηλωση

Γιάννης Λοβέρδος http://www.aixmi.gr/index.php/giati-den-piga-diadilwsi/


Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετείχα υποχρεωτικά λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ. Στην πορεία, που έγινε κι ήταν μεγάλη, δεν έλαβα μέρος. Όχι γιατί δεν συμμερίζομαι τους φόβους και τις αγωνίες όσων συμμετείχαν. Αντιθέτως, η ίδια βαθιά αγωνία, που ορισμένες φορές εγγίζει τα όρια του πανικού, για το προσωπικό, το... οικογενειακό μέλλον μου και το μέλλον της πατρίδας μου με καταλαμβάνει, όπως περίπου συμβαίνει και με το σύνολο σχεδόν των ελλήνων σήμερα.
Απέφυγα να συμμετάσχω, διότι έχω την εντύπωση ότι τα αιτήματα της, μολονότι είχαν ως βάση τη διάχυτη αγωνία της ελληνικής κοινωνίας, εκκινούν από λανθασμένη κι εξόχως επικίνδυνη λογική.
*Αν η πορεία γινόταν για να διαδηλώσουν οι έλληνες εναντίον του συντεχνιακού και πελατειακού κράτους – που οι φαύλοι πολιτικοί όλων των κομμάτων οικοδόμησαν με δανεικά τις τελευταίες, τρεις κυρίως, δεκαετίες – θα ήμουν στην κορυφή της διαδήλωσης.
*Αν η διαμαρτυρία ήταν εναντίον εκείνων, που για να κερδίσουν ψήφους αλλά και για να μεγαλώσουν τους δικούς τους λογαριασμούς, έφτιαξαν μια δημόσια διοίκηση άκρως διεφθαρμένη και γραφειοκρατική, που οδήγησε τη χώρα στην κοινωνική κι οικονομική κατάρρευση, θα ήμουν από τους πιο μαχητικούς διαδηλωτές.
*Αν το βασικό αίτημα της πορείας ήταν να αλλάξει το κράτος, να πάψει να θέτει εμπόδια στην επιχειρηματική δραστηριότητα, να σταματήσει να κυνηγά την ιδιωτική πρωτοβουλία και να θέτει αντικίνητρα στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την παραγωγή πλούτου, τη σκληρή, δημιουργική κι ευφάνταστη εργασία, που μόνον αυτή μπορεί να μας σώσει κι από την τυπική χρεοκοπία, θα ήμουν από τους πρώτους, που θα αγωνίζονταν κατά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, των κομμάτων της διαφθοράς και της ξεφτίλας, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, που κατά τον Αριστοτέλη είναι η πλέον διεστραμμένη έκφραση της Δημοκρατίας.
Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι η βάση της διαδήλωσης και της...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/giati-den-piga-diadilwsi/Δεν υπάρχουν σχόλια: