Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

»Ο ΟΗΕ επιβαλει αυστηρες κυρωσεις στον Κανταφι

enet.gr, 10:13


Ο ΟΗΕ επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στον Καντάφι
Αυστηρές κυρώσεις επέβαλε στη Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων εμπάργκο όπλων, “πάγωμα” πόρων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στον Καντάφι, συγγενείς του και στελέχη της κυβέρνησής του καθώς και παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη για τις... δολοφονίες αμάχων στο πλαίσιο της καταστολής των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε τον “άμεσο τερματισμό της βίας και να γίνουν βήματα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του πληθυσμού” στη Λιβύη. Κάλεσε τις λιβυκές αρχές να ενεργήσουν “με αυτοσυγκράτηση, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο” και να διευκολύνουν την άμεση πρόσβαση διεθνών παρατηρητών στη χώρα.Ζήτησε επίσης να αρθούν αμέσως οι περιορισμοί “σε όλων των ειδών τα μέσα ενημέρωσης”, να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των ξένων υπηκόων και διευκολύνσεις όσον αφορά την αναχώρησή τους.
Όσον αφορά στο εμπάργκο όπλων, ο ΟΗΕ θα λάβει άμεσα και αναγκαία μέτρα για να “αποτρέψει την άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη… όπλων και σχετικού υλικού όλων των τύπων, περιλαμβανομένων πυρομαχικών, στρατιωτικών οχημάτων κι ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=255113

Δεν υπάρχουν σχόλια: