Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

»Οι εξεταστικες πανε... περιπατο

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,

SIEMENS, ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ Κ.ΛΠ.
«Αυλαία» στις εξεταστικές για την οικονομία!
Της ΝΤΟΡΑΣ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ
Απομακρύνεται η σύσταση νέων επιτροπών απ' τη Βουλή για τη διερεύνηση των οικονομικών σκανδάλων, με πρόσχημα ότι οι επιτροπές έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης
Μετέωρο παραμένει το ερώτημα αν θα συσταθούν τελικά προκαταρκτικές επιτροπές για ...την περαιτέρω διερεύνηση των σκανδάλων για τη Siemens και τα δομημένα ομόλογα, ενώ φαίνεται ότι κλείνει οριστικά το ζήτημα της εξεταστικής για τα «greek statistics» και την αγορά της Γερμανός από τον ΟΤΕ. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία δεν ευνοεί τη σύσταση νέων εξεταστικών, καθώς αυτές έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση λέγεται ότι θα λάβει τις αποφάσεις της -για Siemens και ομόλογα- μέσα στις επόμενες μέρες και, ως το τέλος Μαρτίου, θα κληθεί να αποφανθεί και η Βουλή.
Ωστόσο, κοινοβουλευτικό στέλεχος που είναι σε θέση να γνωρίζει τις συζητήσεις που γίνονται στα ενδότερα του Μαξίμου εκτιμά ότι:
- Οσον αφορά τα δομημένα ομόλογα, ο κύβος ερρίφθη. Θα ληφθεί υπόψη το δεδικασμένο του Δικαστικού Συμβουλίου για το Βατοπέδι, που προβλέπει ότι αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν πριν από το 2007 είναι παραγεγραμμένα. Η συζήτηση επί του πορίσματος της εξεταστικής θα πραγματοποιηθεί, αλλά διαδικασίες για σύσταση προκαταρκτικής δεν θα κινηθούν.
- Το μέλλον των εμπλεκόμενων στο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=254965

Δεν υπάρχουν σχόλια: