Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

»Σφιγγει ο κλοιος γυρω απο τον Μουμπαρακ

enet.gr, 07:45

Πορεία «ενός εκατομμυρίου» στο Κάιρο - Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές
Και ο στρατός στο πλευρό των εξεγερμένων
Με το στρατό της Αιγύπτου να δηλώνει ότι θεωρεί τα αιτήματα των διαδηλωτών δίκαια και πως δεν πρόκειται να ανοίξει πυρ εναντίον τους, οι κινητοποιήσεις των Αιγυπτίων που επιθυμούν την αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την ...εξουσία αποκτούν άλλη δυναμική. Στο Κάιρο έχει προγραμματισθεί «πορεία διαμαρτυρίας ενός εκατομμυρίου ανθρώπων», ενώ γενική απεργία έχει κηρυχθεί σε όλη τη χώρα. Παρά τις χθεσινές δηλώσεις Μουμπάρακ για έναρξη διαλόγου, οι Αιγύπτιοι συνεχίζουν τις πιέσεις με στόχο τον εκδημοκρατισμό της χώρας.
Οι οργανωτές ευελπιστούν ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας και έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή, έχοντας ως στόχο την συγκέντρωση περισσότερων από ένα εκατομμύριο πολιτών.
Σημείο συνάντησης των διαδηλωτών είναι η πλατεία Ταχρίρ και αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς το προεδρικό μέγαρο.
Αίτημα των διαδηλωτών είναι η αποχώρηση του εδώ και 30 χρόνια προέδρου της χώρας και ο εκδημοκρατισμός της Αιγύπτου. Εκτός από το Κάιρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση, διαδηλώσεις αναμένονται και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Ενθαρρυντική ήταν η ανακοίνωση του ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=246927

Δεν υπάρχουν σχόλια: