Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

»ΣΤΟΠ σε ολες τις προσληψεις!

Ελευθεροτυπία,Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

Με φιρμάνι Ραγκούση
Προσλήψεις τέλος μέχρι νεωτέρας
Μπαίνουν στο ψυγείο και οι 1.800 που έχουν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Στοπ Ραγκούση σε όλες τις προσλήψεις, ακόμα και στις μεμονωμένες, αλλά και στους διορισμούς εκείνων που έχουν πετύχει μέσω ΑΣΕΠ, μέχρι νεωτέρας...
Με μια κίνηση ματ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επιχειρεί να ελέγξει ολοκληρωτικά τον προγραμματισμό των προσλήψεων, με απαρέγκλιτο στόχο να μην ξεφύγει η αναλογία ένα προς πέντε (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) σε ...

κανέναν δημόσιο οργανισμό ή υπουργείο.
Ετσι έστειλε την προηγούμενη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου εγκύκλιο σε όλους τους φορείς και στα υπουργεία με την οποία τους ζητεί:
* Να μην προχωρήσουν στην έκδοση και δημοσίευση αποφάσεων πρόσληψης προσωπικού. Αυτό αφορά εκείνους που έχουν μετάσχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και έχουν πετύχει, χωρίς ακόμα να έχουν διοριστεί λόγω του παγώματος των προσλήψεων. Πρόκειται για τακτικό προσωπικό που έχουν πάρει οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ, αλλά έχουν μείνει με το «εισιτήριο» του διορισμού στο χέρι περιμένοντας κάποια λύση από την Πολιτεία.
* Να μην υλοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη απόφαση διορισμού σε τακτικό προσωπικό, είτε πρόκειται για σύμβαση αορίστου χρόνου είτε για πρόσληψη μονίμων.
Οι διαδικασίες αυτές «παγώνουν» μέχρι να εκδοθούν οι κοινές αποφάσεις Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου, που θα καθορίζουν όχι μόνον τον συγκεκριμένο αριθμό των προσλήψεων για φέτος, αλλά και τη γενικότερη κατανομή των προσλήψεων που θα γίνουν ανά φορέα και υπηρεσία σε όλο το Δημόσιο. Μάλιστα η κατανομή των θέσεων που θα εγκριθούν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχει ζητήσει τα αιτήματα για προσλήψεις από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς.
Η αιφνιδιαστική κίνηση Ραγκούση θα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=253367

Δεν υπάρχουν σχόλια: