Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

»Η μΟδα του «δεν πληρωνω»...

Του Αγγελου Σταγκου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Eξοργιστική και εξαιρετικά κακόγουστη είναι αυτή η μόδα του «δεν πληρώνω» που πολλοί ονομάζουν «κίνημα». Τη λανσάρουν κάποιοι αυτόκλητοι ακτιβιστές που θέλουν την κατάρρευση του κράτους, την υιοθετούν κομματικές οργανώσεις που επιδιώκουν την πλήρη διάλυση του παντός, την εφαρμόζουν διάφοροι «τσαμπατζήδες» που επιζητούν άλλοθι για να ...μην πληρώνουν, την προβάλλουν απερίσκεπτα και συχνά με συμπάθεια ορισμένα μίντια με μεγάλες επιδόσεις στον λαϊκισμό.
Το κράτος δεν είναι αθώο ή αλάνθαστο, αλλά δεν είναι δυνατόν στο δημοκρατικό πολίτευμα να καταπατώνται οι νόμοι και οι κανόνες από τον καθένα. Ούτε μπορεί να είναι ανεκτή η ανυπακοή σε δικαστικές αποφάσεις από κόμματα, συνδικαλιστές και απλούς πολίτες.
Υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη μόδα αποτελεί φαινόμενο των καιρών στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση και η αγανάκτηση του κόσμου, εξαιτίας της συμπεριφοράς του πολιτικού κατεστημένου και των αυθαιρεσιών του κράτους, ωθούν τους πολίτες σε εκδηλώσεις ανυπακοής, σύμφωνα με αυτήν την άποψη. Υπάρχει όντως έξαρση του φαινομένου, δεν είναι όμως ακριβώς έτσι.
Πρόκειται για συμπεριφορές που έχουν καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια εξαιτίας της νοοτροπίας ότι επιτρέπονται τα πάντα, εφόσον ο «αντισυμβαλλόμενος» είναι το κράτος και βεβαίως εξαιτίας της γενικευμένης ατιμωρησίας. Ορισμένοι θα έφθαναν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι η αναρχία βρίσκεται στο DNA τον Ελλήνων, όσο και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/news/columns_140KathiLev&xml/&aspKath/columns.asp?fdate=05/02/2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑΙ
ΟΜΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑ ΦΩΣ ΜΕΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ!!!!
ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΕΝΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ......
Η ΓΜΩΜΗ ΣΑΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

όλοι οι λακέδες των εργολάβων θα λάβετε ότι σας αξίζει,Οσονούπω