Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

»«Δεν μπορουμε να κανουμε επαναστατικες πραξεις, ειμαστε Δημοκρατια» (VIDEO)

Η αναφορά του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο θέμα της ατιμωρησίας κρατικών λειτουργών και φοροφυγάδων, επαναπροσδιορίζει την πολιτική ατζέντα των ημερών.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, αναφέρθηκε στο θέμα μετά από σχετική ερώτηση, λέγοντας πως στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά και...
το αυστηρότερο πλαίσιο ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν.

Παράλληλα όμως, στην αποστροφή των δημοσιογράφων πως κανείς μέχρι τώρα δεν έχει μπει φυλακή, ο κ. Χυτήρης είπε χαρακτηριστικά: «δεν μπορούμε να κάνουμε επαναστατικές πράξεις, είμαστε Δημοκρατία. Τα θέματα αυτά τα χειρίζεται η δικαιοσύνη». Υπογράμμισε πάντως, πως «τέτοιο ξεμπρόστιασμα του πολιτικού κόσμου που έγινε τα τελευταία χρόνια, δεν έχει ξανασυμβεί».

Ο κ. Χυτήρης ρωτήθηκε και για το θέμα που φιλοξενεί η Real News στο πρωτοσέλιδό της και αναφέρεται στον φάκελο που έστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον Αρειο Πάγο και μέσα στον οποίο υπάρχουν καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη και υπουργών του της κυβέρνησης 2000-2001. Ο υπουργός Πολιτισμού δεν θέλησε να το σχολιάσει, αναφέροντας απλά πως «ο κ. Σημίτης τοποθετήθηκε ήδη επί του δημοσιεύματος και ταυτίζομαι απόλυτα με τη θέση του. Η Ελλάδα, μπήκε με το σπαθί της στην ευρωζώνη».

Παράλληλα, ο κ. Χυτήρης αναφέρθηκε και στην κρίση στον Τύπο, τομέας που άλλωστε αποτελεί και δική του αρμοδιότητα, λέγοντας ότι «όλοι λέγαμε πως στην Ελλάδα, δεν υπάρχει χώρος για τόσα πολλά ΜΜΕ. Ήρθε η κρίση και το κατέδειξε».

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει σχετικά η κυβέρνηση, ο κ. Χυτήρης δεν άφησε και πολλές ελπίδες για αλλαγή του τοπίου. «Βρισκόμαστε σε ελεύθερη αγορά και δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις. Μοιραία, θα λειτουργήσει ο νόμος της αγοράς. Κάποιοι θα κλείσουν και κάποιοι θα σταθούν». Στο σχόλιό του για τα ΜΜΕ, συμπεριέλαβε και τη δημόσια τηλεόραση, στην οποία όπως είπε, χρειάζεται οικονομία και νοικοκύρεμα.

Κλείνοντας, ο κ. Χυτήρης ρωτήθηκε για το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου και της κατάργησης του σταυρού προτίμησης, ως μία ενέργεια που θα συνέβαλε στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Όπως υποστήριξε, η είσοδος σε μία νέα εποχή, προϋποθέτει την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. «Δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία», τόνισε ο κ. Χυτήρης.

Δείτε τι δήλωσε στη ΝΕΤ ο κ. Χυτήρης:



http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?Page=category&catID=6



Δεν υπάρχουν σχόλια: