Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

»Αντιδωρο στο sex

του Άλκη Γαλδαδά http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.sex&id=4705


Μοιράζω σήμερα σοφία. Δεν είναι δική μου και ελπίζω να ωφελήσει. Πώς προέκυψε αυτό; Έχει ρίζες στο χρόνο. Γιατί είχα ενθουσιαστεί κάποτε με εκείνα τα κινεζικής κατασκευής σημειωματάρια. Ξέρετε, τα μαύρα με τις κόκκινες γωνίες. Εκεί αποφάσισα να γράφω κάθε ημέρα, όντας πάντα εκτός πραγματικότητας, τις σοφές σκέψεις που θα κατέβαιναν σαν το νερό του ποταμού από το κεφάλι μου στο χέρι και από εκεί στο ...σημειωματάριο. Πήρα μάλιστα μερικά σε διαφορετικά μεγέθη λες και οι ιδέες ανάλογα με το μέγεθός τους πρέπει να γράφονται σε χαρτί άλλων διαστάσεων. Τέλος πάντων, όπως ίσως ο διορατικός αναγνώστης κατάλαβε από την εισαγωγή αυτή, ο ποταμός αποδείχθηκε ξεροπόταμος και ούτε μια σοφία (δεν υπερβάλλω), δική μου δεν μπόρεσα για μήνες να καταχωρήσω.
Για να μην πάει λοιπόν χαμένη η επένδυση είπα να τα γεμίζω με τις σοφίες άλλων. Και κάθε χρόνο τα ανοίγω και μοιράζομαι το περιεχόμενό τους με τους (όσους μου έχουν μείνει) αναγνώστες. Το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι, το ίδιο και αυτή τη χρονιά μόνο που, για να προωθήσουμε το καινούριο μας μωρό, το τμήμα Sexτου protagon.gr, διαλέγω υλικό σχετικό με αυτό το θέμα, κατά τη γνώμη μου αξιομνημόνευτο. Καλή Ανάγνωση λοιπόν
Ο JayLeno μετά την εμφάνιση του AIDS είπε: Για πρώτη φορά στην ιστορία, το σεξ γίνεται πιο επικίνδυνο από ό,τι το τσιγάρο μετά.
Η Erica Jong, γράφει μια αλήθεια για το πορνό: ‘Όταν βλέπω μια ταινία πορνό στα πρώτα δέκα λεπτά θέλω να πάω σπίτι και να γ....ώ. Στα είκοσι όμως λεπτά της ταινίας δεν θέλω να ξαναγ....ώ ποτέ στη ζωή μου.
Η Susan Sonntag δένει με πιο δραματικό τρόπο το AIDS με το σεξ: Το AIDS υποχρεώνει τους ανθρώπους να σκέπτονται για το σεξ ότι μπορεί να έχει τις πιο βαριές συνέπειες, αυτοκτονία ή και φόνο.
Ο Truman Capote είδε την πιο πρακτική πλευρά του αυνανισμού: Το καλό με αυτόν, έγραψε, είναι πως δεν χρειάζεται να σηκωθείς, να ντυθείς, να βάλεις τα καλά σου.
Μια γεμάτη ορθολογισμό παρατήρηση από τον George Bernard Shaw: Γιατί θα έπρεπε να λάβουμε υπ’ όψη μας τη γνώμη του Πάπα για το σεξ; Και αν ξέρει κάτι, κανονικά δεν θα έπρεπε (να το ξέρει).
Το καλύτερο σεξ στο προσφέρουν οι έξυπνες γυναίκες, όχι οι όμορφες. (Αν τύχει και είναι και όμορφες τότε αυτό κάνει καλύτερα τα πράγματα).
Και ο AldousHuxley: Διανοούμενος είναι ένα πρόσωπο που έχει βρει κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον από το σεξ.
Κάποιος (από τα παλιά χρόνια σίγουρα ) στενοχωριέται διότι: Το κακό με το να είσαι άθεος είναι ότι δεν έχεις με ποιόν να μιλήσεις τη στιγμή του οργασμού.
Εδώ βάζω σε αντίστιξη κάτι λίγο γριφώδες από τον Ιωάννη το Χρυσόστομο που θα προβληματίσει: Πρώτος σκοπός του γάμου είναι η επίτευξη σωφροσύνης και μετά η παιδοποιία (για να περιοριστεί και η αμετρία).
Και κάτι άκρως κυνικό: Το καλύτερο αντισυλληπτικό είναι ένα ποτήρι κρύο νερό. Όχι πριν ή μετά αλλά αντί…
Διεγερτικό είναι να χρησιμοποιείς ένα φτερό του, ανωμαλία είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το κοτόπουλο.
Σε μια γερμανική γελοιογραφία στην Zeit, μετά την οικονομική κρίση, κάποια κυρία εξηγεί στις υπόλοιπες της κοσμικής συγκέντρωσης: «Του είπα ότι δεν θα ελαττώσω τους ψεύτικους οργασμούς μου αρκεί και αυτός να φροντίσει να μην μειωθεί το εισόδημά μας».
Ποιός είναι ο σκοπός του γάμου; Κατά τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο: Είναι η επίτευξη σωφροσύνης και μετά η παιδοποιία (για τον περιορισμό της αμετρίας).
Ο παρακάτω διάλογος έχει γίνει στην πραγματικότητα και τον αναπαράγω για να δουν τα σημερινά κορίτσια πώς αντιμετώπιζαν οι άνδρες λίγο πριν τις γιαγιάδες τους ίσως και τις μητέρες τους:
Σε κάποια μικρή ταβέρνα στο Παγκράτι ο ιδιοκτήτης αναγγέλλει στους θαμώνες πως λόγω του ότι ήταν Μεγάλη Πέμπτη θα έκλεινε πολύ πιο νωρίς.Ένας πελάτης, ο μπάρμπα-Αντρέας διαμαρτύρεται και οι άλλοι του λένε: "Έλα ρε Αντρέα, είναι ευκαιρία να πεις δυο κουβέντες και με τη γυναίκα σου."
Η απάντηση έρχεται χωρίς καθυστέρηση: "Ρε σεις, με τον άνθρωπο που τον γαμείς, τι κουβέντες να πεις;"
Η γυναίκα ψάχνει ένα λόγo για να κάνει σεξ. Ο άντρας ψάχνει μόνο για μια θέση.
Η αγάπη η δική σου /δεν βαστάει πολύ
Έρχεται σαν τη βροχούλα/ φεύγει σαν την αστραπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: