Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

»Kαι οι ωραιοι εχουν χρεη!

Μαρία Δεναξά http://www.aixmi.gr/index.php/ki-oi-oraioi-exoyn-xreh/


Άπαιχτος ο Σαρκοζί ! Κατόρθωσε να κάνει το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας αόρατο…τουλάχιστον στο εξωτερικό !
Ολος ο καλός ο κόσμος μιλά για την σπάταλη Ελλάδα, την απρόσεχτη Ιρλανδία, στοιχηματίζει για το πότε θα έρθει η σειρά της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και για τη Γαλλία σσσσιωπή!
Ομως και οι ωραίοι έχουν χρέη και μάλιστα... τεράστια!
Εχουμε και λέμε λοιπόν: Τo δημόσιο χρέος της Γαλλίας την τελευταία δεκαετία διπλασιάστηκε και αγγίζει σήμερα το αστρονομικό ποσό των 1591,50 δίς ευρώ. To έλλειμμα διαμορφώνεται στο 7,7% του ΑΕΠ ενώ οι γαλλικές τράπεζες είναι οι πιο εκτεθειμένες στα δημόσια χρέη των πιο αδύναμων ευρωπαϊκών χωρών με 537,8 δίς ευρώ !
Είπατε τίποτα;
Η αλήθεια είναι ότι ο κοσμάκης αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι η χώρα βουλιάζει στα χρέη της. Απαισιόδοξος, ανησυχεί – τι άλλο μπορεί να κάνει; – και αναμένει τα χειρότερα μετά τον Μάιο του 2012.!
Γιατί τόσο αργά;
Επιτακτική προτεραιότητα του Σαρκοζί είναι η εικόνα της Γαλλίας να μείνει αψεγάδιαστη κατα την διάρκεια της προεδρίας της στο G20 και G8 και όχι μόνο. Απο την 1η Ιανουαρίου η χώρα μπήκε σε φάση πρώιμης προεκλογικής περιόδου όποτε αυτόματα οι Γάλλοι πήραν παράταση στην αποπληρωμή των παλαιών αμαρτιών .
Έτσι, τα μέτρα που παίρνει ο πρόεδρος είναι ασπιρίνες μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν μετά τις προεδρικές εκλογές, λένε όσοι γνωρίζουν ..
Πάντως μια πολύ μικρή γεύση απο το πανηγύρι της σκληρής λιτότητας που έπεται παίρνουμε σε δόσεις καθημερινά.
Άλλωστε, πόσο τυχαίος μπορεί να είναι ο επαναδιορισμός , στον πρόσφατο ανασχηματισμό της σιδηράς Κυρίας Λαγκάρντ στο υπουργείο οικονομικών και στην πρωθυπουργία του Φρανσουά Φιγιόν;
Ο τελευταίος μάλιστα έχει παραδεχθεί δημόσια πως τα ταμεία είναι άδεια και θα πρέπει να γίνουν περικοπές απο παντού εδώ και τώρα !
Πέρα απο την επιβολή δια της ισχύος της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/ki-oi-oraioi-exoyn-xreh/

Δεν υπάρχουν σχόλια: