Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

»Δικαιωματα και υποχρεωσεις

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 13/1

Ακουγα χθες στην τηλεόραση κάποιον κύριο -εκπρόσωπος των εμπόρων ήταν- που υποδείκνυε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να σταματήσει την επιβολή άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί με τον τρόπο αυτόν η οικονομία δεν πρόκειται ν’ ανασάνει. Δυστυχώς, δεν άκουσα τον συγκεκριμένο κύριο να υποδεικνύει και σ’ αυτούς που εκπροσωπεί ότι και φόρους πρέπει να πληρώνουν και τον ΦΠΑ ν’ αποδίδουν, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να... δούμε άσπρη μέρα.

Οπως επίσης ακούω εδώ και μήνες τους εκπροσώπους των δικηγόρων, των γιατρών, των μηχανικών και όλων των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών να διαμαρτύρονται για τις επικρίσεις που δέχονται ως προς τη φοροδιαφυγή στην οποία ξεδιάντροπα επιδίδονται, προβάλλοντας μάλιστα (ορισμένοι απ’ αυτούς) τον ισχυρισμό ότι «δεν πρέπει να στοχοποιείται ο επιστημονικός κόσμος». Εκείνο που δεν λένε είναι πως ο επιστημονικός κόσμος οφείλει κάποτε να επιδείξει όχι μόνο φορολογική συνείδηση, αλλά και στοιχειώδη αξιοπρέπεια, γιατί μόνο τότε δικαιούται να διεκδικεί τον σεβασμό των άλλων.
Και δεν φτάνει ότι δεν πλήρωναν και εξακολουθούν να μην πληρώνουν τους φόρους που αναλογούν στα πραγματικά εισοδήματά τους, αλλά έχουν και το θράσος να διεκδικούν το δικαίωμα να διατηρήσουν την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνουν επί δεκαετίες σε βάρος όλων των άλλων εργαζόμενων σ’ αυτή τη χώρα.
Το κακό, μάλιστα, είναι ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά επιδεικνύεται ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=50418976

Δεν υπάρχουν σχόλια: