Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

»Πως «εκτροχιαστηκε» το μετρο

«E» 4/1

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με την κυβέρνηση, καθώς και οι δύο πλευρές φαίνεται να σκληραίνουν τη στάση τους.
Μετά τις προσφυγές των διοικήσεων των συγκοινωνιακών εταιρειών κατά των απεργιών, οι οποίες ξεκίνησαν κατά παρότρυνση του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το υπουργείο με ...χθεσινή του ανακοίνωση αναφέρεται στο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, που καταγράφει υπεράριθμες προεκλογικές προσλήψεις στο μετρό.
Τα υπουργείο υπογραμμίζει ότι «από το μετρό δεν απολύθηκε κανείς» διευκρινίζοντας πως «δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις που υπεγράφησαν προεκλογικά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009», ενώ χαρακτηρίζει την επιλογή αυτή «μονόδρομο» ύστερα από το πόρισμα Ρακιντζή που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το πόρισμα, μόνο σε 23 ημέρες, από τις 12 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου του 2009, «ελήφθησαν πέντε αποφάσεις ΔΣ για τη διενέργεια 210 προσλήψεων». Στη σελίδα 23 μάλιστα σημειώνεται ότι «οι προσληφθέντες του 2009 εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως προέλευση από συγκεκριμένες περιοχές (νομούς Ροδόπης και Λάρισας)», αλλά και εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι. Ορισμένοι μάλιστα προσελήφθησαν μολονότι αξιολογήθηκαν αρνητικά από στελέχη της εταιρείας.
Βάσει του πορίσματος, οι προσλήψεις αυτές επιβάρυναν με λειτουργικά έξοδα την εταιρεία, η οποία εμφάνισε το 2009 για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=49216948

Δεν υπάρχουν σχόλια: