Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

»ΑναξιΟπιστο φιναλε

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 21/1

Δεν ξέρω τώρα που γράφω αυτήν τη στήλη πόσοι και, κυρίως, ποιοι θα είναι εκείνοι που θα περιληφθούν από τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» στο πόρισμα για το σκάνδαλο της Siemens. Εκείνο, όμως, που ξέρω είναι πως και τα δύο κόμματα έχουν καταφέρει να απαξιώσουν τις όποιες αποφάσεις τους πριν ακόμη τις ανακοινώσουν. Παζαρεύοντας ποιους θα βάλει ο ένας και ποιους θα αφαιρέσει ο άλλος, κανέναν δεν... πείθουν ότι μοναδικό κίνητρό τους στη διερεύνηση αυτού του σκανδάλου ήταν η αναζήτηση της αλήθειας και όχι η εξασφάλιση κάποιου κομματικού οφέλους.

Πριν από καιρό, τότε που ουσιαστικά ξεκίνησε η ιστορία της διερεύνησης της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας στη χώρα μας, είχα υποστηρίξει ότι αυτή η διαδικασία θα αποτελούσε για το πολιτικό μας σύστημα την ευκαιρία να επανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία του. Δυστυχώς τέτοια διάθεση δεν επιδείχθηκε. Κι αν προς στιγμή είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι θα ήταν δυνατό να υπάρξει, στη συνέχεια οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Και τώρα πια είναι αργά για να κερδηθεί το στοίχημα.
Στην πολιτική είναι γνωστό ότι, κατά κανόνα, οι εντυπώσεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τα γεγονότα. Κι όταν μάλιστα μιλάμε για εντυπώσεις που διαμορφώθηκαν μέσα από συμπεριφορές μηνών και διαπιστωμένες προσπάθειες συμψηφισμών, τότε η δυσπιστία της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823

Δεν υπάρχουν σχόλια: