Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ανακατωσούρα
«E» 8/1

Ο ερχομός της νέας χρονιάς βρίσκει την κυβέρνηση σε κατάσταση -πώς να το πούμε;- ελαφριάς ανακατωσούρας. Αρχής γενομένης, φυσικά, από τις αλλεπάλληλες «εκρήξεις» του Θ. Πάγκαλου, οι οποίες έχουν προκαλέσει νευρικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου. Και τούτο διότι, από την πρώτη στιγμή, πυροδοτήθηκε η φημολογία (ενδεχομένως και η σπέκουλα) σχετικά με το... μέλλον του αντιπροέδρου της ...κυβέρνησης.

Σπέκουλα

Ενδεικτικό γεγονός: Δεν πρόλαβε να κάνει τις δηλώσεις, με τις οποίες έπαιρνε αποστάσεις από τον Θ. Πάγκαλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής και αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες πως ο Γ. Ραγκούσης ζητεί την αποπομπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης! Και αυτό την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών έδινε συνέντευξη για το πολιτικό χρήμα. Είναι προφανές ότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να φέρουν σε κόντρα τους δύο πολιτικούς, ευελπιστώντας ότι έτσι θα ωφεληθούν οι ίδιοι...
Φήμες για ΛοβέρδοΕν τω μεταξύ, όπως συνηθίζεται τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες που είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια των εορτών κυκλοφόρησαν και πάλι φήμες για παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου! Την ώρα που ο υπουργός Υγείας ολοκλήρωνε τις διαπραγματεύσεις με τους φαρμακοποιούς και έχει να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα στον έλεγχο των δαπανών υγείας. Αλλωστε, ο ίδιος έχει δηλώσει πως, μέχρι τον Μάρτιο, είναι... λογιστής και όχι υπουργός!
Νέες αρμοδιότητες Το «εξωτερικό εμπόριο» και δη η οικονομική διπλωματία φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εντάσσονται στις αρμοδιότητες του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη από το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο υπάγονται σήμερα. Οι συζητήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει και φαίνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει αυτές τις αρμοδιότητες, προκειμένου να συμβαδίζουν με την πολιτική εξωστρέφειας που χαράσσει μέσω του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).
Η ΚΟΝΤΡΑ
Χρήστος ΠαπουτσήςΕξήγγειλε την κατασκευή τείχους μήκους 12,5 χιλιομέτρων κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο, προκειμένου να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη είσοδος παράνομων μεταναστών. Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2010 μπήκαν από την Τουρκία στην Ελλάδα περίπου 50.000 παράνομοι μετανάστες, εξ αυτών οι 43.500 από τον Εβρο.
Πάνος Παναγιωτόπουλος«Με μεμονωμένα μέτρα και "μπαλώματα", το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος. Είναι αξιοπερίεργο -αν μη τι άλλο- το γεγονός ότι ένα συντηρητικό κόμμα εξουσίας, όπως η ΝΔ, τάσσεται εναντίον ενός...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: