Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

»Η ατιμωρητη βια γινεται ενδημικη

Tου Πασχου Mανδραβελη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πέρασαν δύο μήνες από τη βάναυση επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ελεύθεροι. Η αβελτηρία της Ελληνικής Αστυνομίας να πράξει το καθήκον της, να συλλάβει δηλαδή τους ακουκούλωτους χούλιγκαν, μεταφράζεται ως «πράσινο φως» της Πολιτείας σε κάθε πικραμένο να δέρνει ελεύθερα όποιον βουλευτή βλέπει στον... δρόμο. Χειρότερα: όπως έγινε και στην περίπτωση της «Μαρφίν», όπου κουκουλοφόροι δολοφόνοι σκότωσαν τρία νέα παιδιά, δεν υπάρχει και μεγάλη γκρίνια ή πίεση για τη σύλληψη και αυτών των εγκληματιών.
Δεν αντιδρούν –έστω συντεχνιακά, βρε αδελφέ– ούτε οι βουλευτές. Ενώ θα κάνουν τα πάντα για να μη λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη κάποιος συνάδελφός τους, που κατηγορείται για οικοδομικές παραβάσεις, δεν υπήρξε ούτε μία ερώτηση στη Βουλή για τον αγρό που αγοράζει η ΕΛ. ΑΣ., σχετικά με την υπόθεση Χατζηδάκη. Αντιθέτως, διαβάζουμε στην ημερήσια διάταξη της Βουλής την «με αριθμό 382/11-1-2011 Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού κυρίας Ελσας Παπαδημητρίου προς τον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την ανάγκη για μη κατάργηση της ΔΟΥ Κρανιδίου» ή την «με αριθμό 380/11-1-2011 Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτού κ. Ζήση Τζηκαλάγια προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με την κατάργηση των παραρτημάτων του ΙΚΑ Αργους Ορεστικού Καστοριάς και Δεσκάτης Γρεβενών».
Εκ των πραγμάτων λοιπόν –και αφού όλοι γνωρίζουν ότι μπορούν ατιμώρητα να δείρουν κάποιον βουλευτή– καλό είναι οι τελευταίοι να μην κυκλοφορούν πολύ. Πληθαίνουν οι τσάμπα επαναστάτες σ’ αυτή τη χώρα και κάποιος μπορεί να μπει σε πειρασμό. Κάποιοι ιερότερα αγανακτισθέντες πολίτες, υπό το όνομα «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ» τοιχοκόλλησε στην Αθήνα αφίσα με φωτογραφίες των βουλευτών που ψήφισαν για το Μνημόνιο. Επειδή όμως οι φωτογραφίες είναι μικρές και παλιές, καλό είναι να μην κυκλοφορούν πολύ και όσοι τους μοιάζουν. Κι αυτό γιατί η ιερή αγανάκτηση θολώνει το μάτι.
Αλλά, πάλι, σάμπως μπορεί να κυκλοφορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας στον Αγιο Παντελεήμονα; Εκεί, η «ιερή αγανάκτηση των...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_23/01/2011_1294276

Δεν υπάρχουν σχόλια: